Un fotbalist din naționala Angliei, suspendat pentru pariuri ilegale

Kieran Trippier, fundaşul reprezentativei Angliei, care joacă la Atletico Madrid, a fost suspendat zece săptămâni de Federaţia engleză de fotbal (FA) şi amendat cu 70.000 de lire sterline pentru pariuri ilegale.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.12.2020 - 20:06

Suspendarea este valabilă la nivel mondial, astfel că fundaşul de 30 de ani va putea juca doar începând din 1 martie.

Fostul jucător al lui Tottenham a fost găsit vinovat de patru din cele şapte capete de acuzare îndreptate împotriva lui, legate de pariuri în jurul transferului său de la Spurs la Atletico în iulie 2019 pentru circa 22 de milioane de euro.

La o audiere în luna octombrie, el a respins toate acuzaţiile ce i-au fost aduse. „Am cooperat pe deplin cu ancheta FA în ultimele luni, în mod voluntar, şi voi continua să o fac”, a declarat jucătorul în luna mai, când a fost acuzat oficial de federaţie.

Potrivit presei britanice, el ar fi făcut confidenţe imprudente anturajului său în legătură cu viitorul său transfer în Spania, iar unii prieteni ar fi profitat de ele pentru a paria fără ştirea lui pe acest subiect.

Această suspendare cu efect imediat îl va face să rateze 14 meciuri ale echipei sale de club, inclusiv cel cu Chelsea de pe 23 februarie din turul optimilor de finală ale Ligii Campionilor. El va fi însă disponibil pentru derby-ul împotriva marii rivale Real Madrid de pe 7 martie.

Comentarii