14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportUEFA vine cu replica la SuperLeague. Noul format al competițiilor europene din...

UEFA vine cu replica la SuperLeague. Noul format al competițiilor europene din 2024/2025

În noua variantă aprobată de UEFA, la startul Ligii Campionilor se vor alinia 36 de echipe, în comparație cu cele 32 de acum.

Cea mai mare schimbare va consta în transformarea dublelor manșe tradiționale, într-o grupă unică, care include toate echipele participante. Fiecărui club i se va garanta un minimum de 10 meciuri, împotriva a 10 adversari diferiți (cinci meciuri pe teren propriu, cinci în deplasare), în comparație cu formula actuală, în care întâlnesc 3 adversari, în șase meciuri, în sistem de dublă manșă.

Primele opt echipe din grupă se vor califica automat pentru etapa eliminatorie a optimilor de finală, în timp ce celelalte 8 echipe vor fi stabilite dintre cele care se clasează pe locurile 9-24, acestea urmând să se confrunte într-un play-off cu două manșe, pentru a-și asigura prezența în optimile de finală ale competiției.

Modificări similare de format vor fi aplicate și pentru UEFA Europa League și UEFA Europa Conference League. Sub rezerva unor discuții și acorduri suplimentare, aceste două competiții pot fi extinse și la un total de 36 de echipe fiecare.

Calificarea pentru UEFA Champions League va continua să fie deschisă și câștigată prin performanțele echipelor în competițiile interne.

Toate jocurile dinaintea finalei vor fi jucate în continuare la jumătatea săptămânii, recunoscând importanța calendarului intern al campionatelor din toată Europa.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă