12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportUEFA nu e de acord cu o SuperLigă a cluburilor bogate

UEFA nu e de acord cu o SuperLigă a cluburilor bogate

În comunicat, semnatarii își exprimă ferm opoziția față de acest proiect: „Dacă se va întâmpla acest lucru, dorim să reiterăm că noi – UEFA, Federațiile Engleză, Spaniolă și Franceză de Fotball, dar și Ligile profesioniste din aceste țări, alături de FIFA și toate celelalte asociații membre – vom rămâne uniți în eforturile noastre de a opri acest proiect cinic, un proiect care se bazează pe interesul propriu al câtorva cluburi, într-un moment în care societatea are nevoie de solidaritate, mai mult ca niciodată.”

Semnatari anunță că vor lua în considerare toate măsurile disponibile, la toate nivelele, atât juridic, cât și sportiv, pentru a preveni acest lucru.

„După cum a fost anunțat anterior de FIFA și de cele șase federații continentale, cluburilor în cauză li se va interzice să joace în orice altă competiție la nivel național, european sau mondial, iar jucătorilor lor li se poate refuza posibilitatea de a-și reprezenta echipele naționale” se precizează în comunicat.

De asemenea, în comunicatul se mulțumește celor care nu au dat curs acestei inițiative, despre care se spune că ar fi agreată de 12 echipe: „Mulțumim acelor cluburi din alte țări, în special cluburilor franceze și germane, care au refuzat să se înscrie la acest lucru. Îi chemăm pe toți iubitorii de fotbal, susținători și politicieni, să ni se alăture în lupta împotriva unui astfel de proiect, dacă acesta va fi anunțat. Acest interes personal persistent al câtorva se întâmplă de prea mult timp. Ce e mult, e mult.”

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă