17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSportTenisUS Open 2023 | Româncele și-au aflat adversarele din primul tur

US Open 2023 | Româncele și-au aflat adversarele din primul tur

Tenismenele din România și-au aflat adversarele din prima rundă a turneului de Grand Slam US Open, care va debuta luni la arenele Flushing Meadows din New York.

Cîrstea (33 ani, 30 WTA), cap de serie numărul 30, o va înfrunta în premieră în primul tur pe jucătoare americană Kayla Day (23 ani, 91 WTA).

Adversara Irinei Begu (32 ani, 40 WTA) va fi germanca Tamara Korpatsch (28 ani, 77 WTA), pe care românca a învins-o în singura lor confruntare, anul trecut, la Lausanne, cu 6-4, 6-2, în primul tur.

Ana Bogdan (30 ani, 59 WTA) va avea un meci dificil, contra americancei Sofia Kenin (24 ani, 93 WTA), fostă campioană de Grand Slam. Cele două sunt la egalitate în meciurile directe, 1-1.

Patricia Ţig (29 ani, 705 WTA), care beneficiază de clasament protejat, va primi replica jucătoarei canadiene Rebecca Marino (32 ani, 101 WTA).

Aproape de primul tur este și Gabriela Ruse, care se va lupta în ultimul tur al calificărilor pentru tabloul principal al turneului cu ucraineanca Daiana Iastremska (23 ani, 111 WTA). Românca a câştigat ambele dueluri de până acum cu Iastremska, în 2017, în primul tur la Santa Margherita, cu 6-7 (8/6), 6-3, 7-5, şi în 2021, în semifinale la Hamburg, cu 2-6, 6-1, 6-4, în drumul către singurul său titlu WTA.

Poloneza Iga Swiatek, principala favorită şi campioana en titre, va debuta contra suedezei Rebecca Peterson. Belarusa Arina Sabalenka, numărul doi mondial, o va înfrunta pe belgianca de origine ucraineană Maryna Zanevska, pentru care Openul Statelor Unite va fi ultimul turneu din carieră.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu o va întâlni pe ucraineanca Lesia Ţurenko în primul tur.

„Veterana” americană Venus Williams (43 ani), dublă campioană la Flushing Meadows (2000, 2001), va juca în primul tur contra spaniolei Paula Badosa.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă