23.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSportTenisŞoc în lumea tenisului! Iga Swiatek se desparte de antrenorul Tomasz Wiktorowski

Şoc în lumea tenisului! Iga Swiatek se desparte de antrenorul Tomasz Wiktorowski

Iga Swiatek, liderul mondial în tenisul feminin, a anunțat o schimbare semnificativă în cariera sa, renunțând la colaborarea cu antrenorul Tomasz Wiktorowski, care a fost alături de ea în patru din cele cinci turnee de Grand Slam câștigate până acum.

Decizia lui Swiatek de a se despărți de Wiktorowski a venit într-un moment în care jucătoarea poloneză nu se simțea mulțumită de progresul său pe teren. Deși oficial, tehnicianul a declarat că dorește să stea aproape de familie, surse din presa poloneză sugerează că, în realitate, Swiatek simțea că nu mai evoluează sub îndrumarea sa. Aceasta nu este prima dată când o jucătoare de renume își schimbă echipa tehnică în acest sezon, Coco Gauff și Naomi Osaka având, de asemenea, mutări similare.

Motivul despărțirii

Iga Swiatek a fost o prezență constantă și dominantă pe circuitul WTA, având o relație de succes cu Wiktorowski din 2021, după ce anterior a fost antrenată de Piotr Sierzputowski. Sub îndrumarea lui, Swiatek a câștigat primul său Roland Garros în 2020 și a continuat să obțină rezultate excelente, dar recent a avut un parcurs dezamăgitor. După triumful de la Roland Garros din iunie, ea a avut performanțe slabe la Wimbledon, unde a fost eliminată în turul 3, la Jocurile Olimpice și la US Open, unde a fost învinsă categoric în sferturile de finală de Jessica Pegula.

În prezent, Swiatek este în căutarea unui nou antrenor, cu intenția de a apela la o persoană din străinătate. Potrivit zvonurilor, Brad Gilbert, fostul antrenor al lui Coco Gauff, ar putea fi favorit pentru a prelua conducerea echipei tehnice. Swiatek a lipsit de la China Open în această săptămână, o competiție unde anul trecut a câștigat 1000 de puncte, ceea ce îi oferă ocazia adversarelor de a se apropia de ea în clasamentul WTA. Aryna Sabalenka are acum oportunitatea de a reduce diferența la sub 300 de puncte, având în vedere că joacă în semifinale.

În ceea ce privește viitorul ei, Swiatek nu a confirmat încă dacă va participa la turneul de la Wuhan, programat între 8 și 13 octombrie. Însă, potrivit surselor din Varșovia, se pare că aceasta a decis să se concentreze pe Turneul Campioanelor, unde a obținut o victorie impresionantă anul trecut.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

Cine-l sfătuiește, îl sfătuiește prost pe Geoană: atac nepermis la un jurnalist de investigații

Atacul candidatului Mircea Geoană la prezidențiale asupra presei l-a compromis definitiv, în timp ce investigațiile continuă să apară cu privire la legăturile suspecte cu...

O nouă ediție Tezaur începe pe 7 octombrie, cu dobânzi neimpozabile de până la 7%

Începând cu 7 octombrie, românii au ocazia să investească în titluri de stat TEZAUR, cu maturități de 1, 3 și 5 ani, oferind dobânzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă