20.2 C
București
luni, 14 octombrie 2024
AcasăSportTenisSix Kings Slam! Arabia Saudită găzduiește cel mai scump turneu de tenis...

Six Kings Slam! Arabia Saudită găzduiește cel mai scump turneu de tenis din istorie

Arabia Saudită se pregătește să marcheze o premieră în lumea sportului, organizând cel mai scump turneu amical din istoria tenisului, „Six Kings Slam”, care va începe miercuri, 16 octombrie, la Riyadh.

Evenimentul reunește unii dintre cei mai buni jucători din lume, iar premiile depășesc sumele record din competițiile anterioare.

Un turneu de elită cu premii fabuloase

„Six Kings Slam” aduce pe teren jucători de renume mondial, inclusiv Jannik Sinner (#1 ATP), Carlos Alcaraz (#2 ATP), Novak Djokovic (#4 ATP), Daniil Medvedev (#5 ATP), Holger Rune (#14 ATP) și Rafael Nadal (#153 ATP). Acest turneu se alătură unei serii de evenimente sportive majore organizate de Arabia Saudită, care a investit sume considerabile pentru a-și promova țara ca o destinație sportivă de elită.

Fiecare jucător va primi 1,5 milioane de dolari pentru participarea sa, iar câștigătorul va fi recompensat cu 6 milioane de dolari, o sumă care depășește câștigurile acumulate de Sinner la Australian Open și US Open. Această strategie de a atrage cei mai buni jucători prin premii semnificative subliniază intenția Arabiei Saudite de a deveni un jucător important în lumea sportului internațional.

„Six Kings Slam” va avea loc între 16 și 19 octombrie și va include meciuri palpitante, începând cu confruntarea dintre Jannik Sinner și Daniil Medvedev, urmată de duelul dintre Carlos Alcaraz și Holger Rune. Veteranul Novak Djokovic și Rafael Nadal vor intra direct în semifinale pe 17 octombrie, iar finala mică va avea loc înaintea marii finale programate pe 19 octombrie.

În plus, Arabia Saudită va organiza, în premieră, Turneul Campioanelor, care se va desfășura între 2 și 9 noiembrie, consolidându-și astfel statutul de gazdă a competițiilor de elită în tenis.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

5 soluții de automatizare pentru a maximiza profitul unui hotel

Industria hotelieră devine din ce în ce mai competitivă, iar administratorii de hoteluri sunt în continuă căutare de modalități de a-și maximiza profitul. Într-o...

Poziția Rusiei în legătură cu implicarea în alegerile din Republica Moldova

Kremlinul a respins acuzațiile referitoare la implicarea Rusiei în procesul electoral din Republica Moldova, subliniind că, în schimb, se confruntă cu acțiuni de persecuție...

Putin a ordonat atacul cu Novichok, spune agentul dublu Skripal

Fostul agent dublu rus Serghei Skripal crede că președintele rus Vladimir Putin a ordonat otrăvirea sa cu Novichok, se arată într-o anchetă privind moartea...
Ultima oră
Pe aceeași temă