20 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSportTenisSimona Halep revine pe teren la turneul din Hong Kong! Când va...

Simona Halep revine pe teren la turneul din Hong Kong! Când va juca românca

Organizatorii turneului de la Hong Kong au anunțat că Simona Halep va juca miercuri, în jurul orei 13:00, împotriva Arinei Rodionova, într-un meci așteptat după o pauză de peste patru luni.

Simona Halep (33 de ani) va reveni pe terenul de tenis după o absență de 4 luni și jumătate, urmând să o înfrunte pe australianca Arina Rodionova (33 de ani, 114 WTA) în primul tur al turneului de la Hong Kong. Meciul este programat miercuri, după ora 13:00, însă nu va fi transmis la TV.

Acesta va fi primul meci oficial al Simonei Halep după pauza forțată, provocată în mare parte de acuzațiile de dopaj și suspendarea aferentă, care i-au afectat programul competițional.

Simona Halep, confruntare cu Arina Rodionova

Inițial, meciul dintre Halep și Rodionova era programat pentru marți, la ora 07:00, însă organizatorii i-au oferit româncei o zi suplimentară de antrenament și adaptare. Astfel, cele două jucătoare se vor întâlni miercuri după prânz, oferindu-i Simonei ocazia să joace primul său meci după o pauză prelungită.

Învingătoarea din acest duel va merge mai departe în turul secund, unde va înfrunta favorita numărul 7 a turneului, rusoaica Anna Blinkova (locul 78 WTA). Blinkova este considerată o adversară redutabilă, însă Halep își dorește să revină în formă și să își continue parcursul în competiție.

Simona Halep a avut doar două meciuri oficiale în 2024, după suspendarea care i-a afectat cariera. Primul meci a avut loc la turneul de la Miami, în luna martie, când românca a pierdut în fața Paulei Badosa, scor 1-6, 6-4, 6-3. Ulterior, Halep a evoluat la Trophee Clarins din Paris, însă s-a retras în meciul cu McCartney Kessler la scorul de 7-5, 2-3, din cauza unor probleme fizice.

Turneul de la Hong Kong reprezintă un nou început pentru fostul lider mondial, care încearcă să își regăsească ritmul și să își reconstruiască cariera. Simona Halep a fost lider WTA în 2017 și a câștigat două titluri de Grand Slam, Roland Garros în 2018 și Wimbledon în 2019, ambele performanțe consacrând-o drept una dintre cele mai importante jucătoare din istoria tenisului feminin.

Înaintea meciului dintre Halep și Rodionova, pe terenul de la Hong Kong va avea loc partida de dublu în care perechea românească Monica Niculescu/Gabriela Ruse va juca împotriva duo-ului Birrell/Hsieh. Acest meci este programat pentru ora 09:00 și reprezintă o ocazie pentru România de a obține rezultate notabile și la dublu.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Ghid rapid pentru machiajul perfect în 5 pași

Când vine vorba de machiaj, simplitatea este cheia. Dacă te grăbești dimineața sau ai un eveniment neașteptat, e important să ai o rutină rapidă...
00:02:44

Video”M-am declarat vinovat de jurnalism”, spune Julian Assange, fondatorul Wikileaks

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat marți că a fost eliberat după ani de încarcerare doar pentru că s-a declarat vinovat de a face...

Parlamentul se reuneşte pentru numiri la conducerea BNR, ASF şi CNA. Mugur Isărescu îşi continuă mandatul

Parlamentul României se va reuni marţi, de la ora 15:00, într-o şedinţă comună pentru a numi noii membri ai consiliilor de administraţie ale Băncii...
Ultima oră
Pe aceeași temă