12.6 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSportTenisRomânia scapă de Naomi Osaka la Billie Jean King Cup. Japoneza se...

România scapă de Naomi Osaka la Billie Jean King Cup. Japoneza se retrage din turneu

Naomi Osaka, tripla campioană de Grand Slam, a anunțat că nu va participa la turneul final al Billie Jean King Cup din cauza unei accidentări, oferind echipei României un avantaj important în duelul cu Japonia.

Selecționata Japoniei nu o va avea pe Naomi Osaka în echipa care va înfrunta România la turneul final al Billie Jean King Cup, ce va avea loc în perioada 13-20 noiembrie, la Malaga, Spania. Fosta lideră mondială a decis să se retragă din competiție pentru a se recupera după accidentările care au afectat-o pe final de sezon. Osaka, care s-a accidentat la spate în timpul turneului de la Beijing, a preferat să nu își asume riscuri suplimentare înainte de sezonul următor, punându-și sănătatea pe primul loc în vederea pregătirilor pentru Australian Open 2025.

Echipa României va înfrunta Japonia fără Naomi Osaka

Anunțul retragerii sale a fost confirmat de surse oficiale, citate de agenția Reuters, după ce jucătoarea a suferit o accidentare la spate și a fost nevoită să renunțe și la participările în turneele din Japonia. În plus, un RMN a relevat o problemă la un disc vertebral și o leziune la mușchii abdominali, ceea ce a determinat-o să ia decizia de a nu risca o agravare a situației. „A fost cea mai grea decizie să nu joc în Billie Jean King Cup”, a declarat Osaka, explicând că dorește să se recupereze complet pentru a reveni în formă maximă în 2025.

Retragerea lui Osaka reprezintă o pierdere importantă pentru echipa Japoniei, care va trebui să se bazeze pe alte jucătoare pentru confruntarea cu România, programată pe 14 noiembrie. Căpitanul echipei nipone, Ai Sugiyama, va trebui să completeze echipa formată din Moyuka Uchijima, Nao Hibino, Eri Hozumi și Shuko Aoyama. Rămâne de văzut dacă Sugiyama va aduce o altă jucătoare pentru a o înlocui pe Osaka.

Echipa României, condusă de căpitanul Horia Tecău, este pregătită să profite de această situație și să își continue parcursul impresionant în competiție. România, calificată în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, a obținut o victorie dramatică împotriva Ucrainei în aprilie, revenind de la 0-2 la general pentru a câștiga cu 3-2. Echipa României va fi formată din Jaqueline Cristian, Ana Bogdan, Gabriela Ruse, Anca Todoni și Monica Niculescu.

În cazul unei victorii împotriva Japoniei, România va juca în sferturile de finală împotriva Italiei, finalista de anul trecut.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Acțiune de 12 ore a salvamontiștilor pentru salvarea a trei turiști rămași

Salvamontiştii şi jandarmii montani din Argeş au acţionat timp de peste 12 ore, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru salvarea unui grup de...

Un tânăr elvețian venit în vizită în România a făcut prăpăd pe un drum din județul Brașov

Un elvețian de 19 ani, drogat și fără permis, aflat în vizită în România, a provocat două accidente cu o mașină furată, în timp...

România – Kosovo. 40.000 de bilete vândute pentru duelul decisiv din Nations League

Peste 40.000 de bilete au fost deja vândute pentru meciul România - Kosovo, care va decide câștigătoarea grupei C2 din Nations League. Partida se...
Ultima oră
Pe aceeași temă