31.5 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSportTenisNaomi Osaka, început excelent sub îndrumarea lui Patrick Mouratoglou!

Naomi Osaka, început excelent sub îndrumarea lui Patrick Mouratoglou!

Naomi Osaka a reușit să încheie o serie lungă de meciuri pierdute după ce s-a alăturat antrenorului Patrick Mouratoglou, având un start excelent la turneul de la Beijing.

Naomi Osaka a avut un parcurs impresionant vineri, calificându-se în turul al treilea la China Open, ceea ce marchează o revenire semnificativă pentru jucătoarea japoneză. După o perioadă mai puțin reușită, care a culminat cu 22 de meciuri pierdute în circuitul WTA după ce a cedat primul set, Osaka a reușit să își răstoarne soarta.

Osaka a început turneul cu o victorie convingătoare în fața Luciei Bronzetti, pe care a învins-o în două seturi, arătând o formă bună și o determinare crescută. După meci, Osaka a declarat că parteneriatul cu Mouratoglou a început promițător, adăugând că își dorește să continue să progreseze.

O nouă colaborare

Testul cel mai dificil a venit în meciul împotriva Yuliei Putintseva, o jucătoare cunoscută pentru stilul ei de joc agresiv. Deși Osaka a cedat primul set cu 3-6, a reușit să își regăsească concentrarea și a câștigat meciul cu 3-6, 6-4, 6-2, demonstrând o putere mentală remarcabilă. După meci, Osaka a mărturisit: „Mi-am spus doar să continui să lupt și, nu știu, ar fi o mică nedreptate față de mine să nu încerc cât de mult pot, așa că am încercat să sap adânc.”

Prin această victorie, Osaka a pus capăt unei serii de 22 de meciuri în care nu a reușit să se impună după ce a pierdut primul set, un record care include și turneul olimpic. Ultima ei victorie în această situație data din 2022, când a învins-o pe Belinda Bencic în semifinale la Miami. Acum, în turul al treilea, Osaka va înfrunta americanca Katie Volynets, care se află pe locul 60 în clasamentul WTA.

În prezent, Naomi Osaka ocupă locul 73 în clasamentul WTA și își propune să avanseze în clasament înainte de sezonul 2025. Obiectivul principal al niponei este să fie cap de serie la Australian Open, turneu pe care l-a câștigat de două ori, în 2019 și 2021. Cu noua sa abordare și sprijinul lui Mouratoglou, Osaka speră să își recâștige forma de vârf și să revină în competiția de elită a tenisului mondial.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Manchester City pregătește o ofertă uriașă pentru Florian Wirtz!

Campioana Angliei ar putea oferi 150 de milioane de euro pentru mijlocașul de la Bayer Leverkusen. Manchester City ar fi interesată de transferul lui Florian...

Adolescenta ciclistă elvețiană Muriel Furrer a murit după un accident la campionatele mondiale.

Ciclista elvețiană Muriel Furrer a murit la o zi după ce, la vârsta de 18 ani, a suferit un accident grav în timpul cursei...

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...
Ultima oră
Pe aceeași temă