17.8 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSportTenisÎnfrângere pentru Halep la revenire! Românca a fost eliminată în primul tur...

Înfrângere pentru Halep la revenire! Românca a fost eliminată în primul tur la WTA Hong Kong

Dubla campioană de Grand Slam, Simona Halep, a fost învinsă de Yue Yuan în primul tur al turneului WTA din Hong Kong, marcând un alt rezultat dezamăgitor în parcursul său de revenire în circuitul feminin de tenis.

Simona Halep (33 de ani), ocupând poziția #883 în clasamentul WTA, a întâlnit-o pe chinezoaica Yue Yuan, locul #45 WTA, în primul tur al turneului de la Hong Kong. După o oră și 23 de minute de joc, Yuan a învins-o cu 6-3, 6-3, înregistrând o victorie clară, în care s-a impus prin constanță și printr-un joc bine organizat.

Simona Halep, eliminată de Yuan în primul tur după un meci dezechilibrat

În primul set, partida a fost echilibrată până la 3-3, moment în care un singur break a fost suficient pentru ca Yuan să-și ia avânt. Chinezoaica a reușit să păstreze avantajul dobândit, fără a mai da vreo șansă de revenire româncei. Halep nu a mai reușit să răspundă eficient la schimburile lungi impuse de adversară, astfel că primul set s-a încheiat 3-6.

Setul secund a debutat promițător pentru Halep, care a câștigat primele trei game-uri, demonstrând pe alocuri calitățile ce au făcut-o să strălucească în cariera sa. Cu toate acestea, erorile neforțate au început să apară, iar Yuan a revenit treptat, câștigând șase game-uri consecutive și adjudecându-și și al doilea set cu 6-3. Această înfrângere consemnează pentru Halep un alt rezultat modest, românca acumulând o singură victorie în cele cinci meciuri disputate de la revenirea sa în martie 2023.

Revenirea Simonei Halep după suspendarea de 18 luni cauzată de scandalul de dopaj s-a dovedit dificilă, românca nereușind să-și recupereze ritmul de joc care a consacrat-o ca dublă campioană de Grand Slam. Yuan, care a impresionat prin soliditatea la retur și jocul constant, merge astfel mai departe în turul al doilea, unde o va întâlni pe învingătoarea dintre Nao Hibino și Aliaksandra Sasnovich.

Turneul de la Hong Kong continuă să fie relevant pentru tenisul românesc, întrucât Ana Bogdan, aflată pe locul #109 WTA, este încă în competiție și o va înfrunta în primul tur pe australianca Kimberly Birrell (#111 WTA).

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Motociclist decedat în urma unui accident petrecut pe o stradă din Galați

Un accident grav s-a produs duminică pe bulevardul George Coșbuc din Galați, în urma căruia un motociclist de 30 de ani și-a pierdut viața....

Elon Musk mai bogat cu 33,5 miliarde de dolari dintr-o lovitură, după creșterea spectaculoasă a acțiunilor Tesla

Elon Musk, CEO-ul Tesla, și-a văzut averea crescând cu 33,5 miliarde de dolari joi, în urma unei creșteri semnificative a acțiunilor companiei, alimentată de...

Motociclist decedat în urma unui accident petrecut pe o stradă din Galați

Un accident grav s-a produs duminică pe bulevardul George Coșbuc din Galați, în urma căruia un motociclist de 30 de ani și-a pierdut viața....
Ultima oră
Pe aceeași temă