19.6 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSportTenisDominic Thiem și-a anunțat retragerea din tenis! Moment emoționat la turneul din...

Dominic Thiem și-a anunțat retragerea din tenis! Moment emoționat la turneul din Viena

Dominic Thiem și-a încheiat oficial cariera de jucător profesionist de tenis, fiind ovaționat de fanii săi după meciul pierdut în primul tur al turneului de la Viena.

Dominic Thiem, la doar 31 de ani, și-a disputat ultimul meci din carieră la turneul din Viena, în fața propriilor suporteri. Austriacul a fost învins în primul tur de italianul Luciano Darderi, cu scorul de 6-7, 2-6, însă rezultatul a contat mai puțin într-o seară plină de emoție și recunoștință. Peste 10.000 de spectatori s-au strâns pentru a-și lua rămas bun de la unul dintre cei mai mari sportivi ai Austriei.

Final de drum pentru Dominic Thiem

Thiem, care anunțase retragerea încă din primăvară, a ales să își încheie cariera acasă, în fața fanilor care l-au susținut de-a lungul întregii sale cariere. Deși rezultatul nu a fost cel dorit, atmosfera de la final a fost una impresionantă, fanii oferindu-i un „standing ovation” îndelungat. Vizibil emoționat, Thiem le-a adresat câteva cuvinte celor prezenți, mulțumindu-le pentru sprijinul constant.

„În ultimele săptămâni și luni, am avut multe momente frumoase de rămas-bun. Totul a fost minunat. Vă mulțumesc pentru toți acești ani uimitori. Întreaga călătorie a fost un vis absolut, iar sprijinul vostru a însemnat întotdeauna atât de mult pentru mine. Am și o cerere: Vă rog să continuați să sprijiniți tenisul din Austria, pentru a-l menține vibrant și puternic”, a spus Thiem, adresându-se direct fanilor.

Cariera impresionantă a lui Thiem

Dominic Thiem a fost unul dintre cei mai constanți jucători ai generației sale, reușind să ajungă la apogeu odată cu câștigarea titlului de Grand Slam la US Open în 2020. În finala de atunci, Thiem a învins pe Alexander Zverev într-un meci dramatic, revenind de la 0-2 la seturi și câștigând cu 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6. Acesta rămâne cel mai important titlu din cariera sa.

De-a lungul carierei, Thiem a disputat alte trei finale de Grand Slam, două la Roland Garros, în 2018 și 2019, unde a fost învins de Rafael Nadal, și una la Australian Open în 2020, pierdută în fața lui Novak Djokovic. Cu toate acestea, US Open rămâne momentul său de glorie, marcând prima sa victorie într-un turneu major.

Cariera lui Thiem a fost marcată, însă, și de o accidentare gravă la încheietura mâinii drepte, suferită în iunie 2021, la turneul din Mallorca. Această accidentare l-a ținut departe de teren o perioadă lungă și, în ciuda eforturilor de a reveni la cel mai înalt nivel, Thiem nu a reușit să își recupereze complet forma de dinainte de accidentare.

Cu 17 titluri câștigate de-a lungul carierei, inclusiv un titlu de Grand Slam, Dominic Thiem a fost o forță în circuitul ATP și un idol pentru fanii din Austria. Cu toate că și-a încheiat cariera la un nivel mai scăzut decât cel obișnuit, Thiem rămâne unul dintre cei mai mari jucători ai tenisului contemporan, apreciat pentru talentul și determinarea sa.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Amânarea impozitării imobilelor la valoarea de piață până în 2026, decisă de Guvern

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență care amână impozitarea proprietăților imobiliare (apartamente și case) la valoarea de piață până la 1 ianuarie...

350 de persoane au participat la căutarea unui băiat de 13 ani care s-a rătăcit în pădure. A fost găsit la o distanță de...

O mobilizare impresionantă a avut loc în județul Mureș, la Sovata, pentru salvarea unui băiat de 13 ani, care s-a rătăcit în pădure în...

„Izolatul Putin” în noua ordine mondială

Summitul BRICS din Kazan, un oraș rusesc străvechi de la răscrucea Europei și Asiei, este, în aceste zile, ca un spectacol de jonglerie geopolitică....
Ultima oră
Pe aceeași temă