26 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSportTenisDoliu în tenis! Fostul tenismen Sever Mureșan s-a stins din viață

Doliu în tenis! Fostul tenismen Sever Mureșan s-a stins din viață

Sever Mureșan, fost jucător de tenis și primul român membru al ATP, s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani, într-o clinică din Dijon, Franța.

Sever Mureșan a decedat miercuri, după o perioadă lungă de suferință, în urma unui accident vascular cerebral (AVC) suferit în această vară. Fostul tenismen fusese internat inițial la Spitalul Militar din București, în secția de terapie intensivă, însă starea sa s-a deteriorat rapid. Trupul neînsuflețit urmează să fie adus în România pentru a fi înmormântat la Câmpia Turzii.

O carieră sportivă remarcabilă și o viață controversată în afaceri

Mureșan a avut o carieră importantă în tenisul românesc, fiind campion național și primul român care a devenit membru al Asociației Profesioniștilor din Tenis (ATP), organizație înființată în 1972. Cea mai bună clasare a sa în clasamentul ATP a fost locul 297. Între anii 1970 și 1983, a făcut parte din echipa României de Cupa Davis, contribuind semnificativ la performanțele acesteia.

După retragerea din tenis, Sever Mureșan s-a stabilit în Franța și a devenit cunoscut pentru implicarea sa în afaceri. În 1991, a fondat banca Dacia Felix, dar falimentul acestei instituții a atras controverse și probleme legale. Acesta a fost inculpat și extrădat din Ungaria în 1999, iar în 2000, Curtea Corecțională din Elveția l-a condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pentru escrocherie în valoare de 25 de milioane de dolari, în dauna Băncii Dacia Felix.

De asemenea, a mai fost condamnat la un an și jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală în 2004 de către justiția franceză.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

7 Greșeli frecvente de evitat când îți alegi ținuta de mireasă

Alegerea ținutei de mireasă este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le iei în pregătirea nunții tale. Rochia pe care...

Cererea de contabili pe piața muncii, în creștere semnificativă; salarii de până la 25.000 de lei brut

Poziția de contabil continuă să fie una dintre cele mai căutate pe piața muncii, nefiind afectată de avansul tehnologic în domeniul Inteligenței Artificiale (AI),...

CFR Cluj a câștigat procesul împotriva lui Roger la TAS!

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis în favoarea clubului CFR Cluj în procesul cu fostul său jucător, Roger Junio Rodrigues. CFR Cluj a câștigat...
Ultima oră
Pe aceeași temă