19.1 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSportTenisAryna Sabalenka a egalat o performanță istorică a Mariei Sharapova

Aryna Sabalenka a egalat o performanță istorică a Mariei Sharapova

Aryna Sabalenka continuă să impresioneze în circuitul WTA, după ce a obținut o victorie categorică împotriva Katerinei Siniakova la turneul de la Wuhan.

Bielorusa, aflată în mare formă, a egalat un record deținut de Maria Sharapova în urmă cu 10 ani, adăugând o nouă realizare remarcabilă în cariera sa.

Sabalenka s-a calificat în optimile turneului de la Wuhan, după ce a învins-o pe Siniakova cu scorul de 6-4, 6-4, într-un meci care a durat o oră și 35 de minute. Această victorie vine după ce Sabalenka a fost eliminată surprinzător în sferturile de finală ale turneului de la Beijing de Karolina Muchova, dar succesul de la Wuhan marchează o revenire puternică în competiție.

Moment excelent pentru Sabalenka

Turneul de la Wuhan este unul special pentru Aryna Sabalenka, unde bielorusa nu a pierdut niciun meci de la debutul său aici în 2018. Ea a câștigat turneul în 2018 și a repetat performanța în 2019, ridicându-și acum recordul la 13 victorii consecutive pe acest teren, fără nicio înfrângere. Cum competiția nu a mai avut loc în ultimii ani din cauza pandemiei, Sabalenka a revenit la Wuhan cu o formă de invidiat, obținând o nouă victorie și păstrându-și invincibilitatea.

Ceea ce face această realizare și mai impresionantă este faptul că Sabalenka a devenit prima jucătoare din circuitul WTA care reușește să câștige primele 13 meciuri într-un singur oraș, de la Maria Sharapova încoace. Sharapova a stabilit acest record la Stuttgart, între 2012 și 2014, cu un parcurs identic de 13-0. Acum, Sabalenka a egalat această performanță și va lupta pentru a o depăși în etapele următoare ale turneului.

Victoria împotriva Siniakova a fost a 50-a obținută de Aryna Sabalenka în 2024, un an remarcabil pentru jucătoarea din Belarus, care a cucerit deja titluri importante, inclusiv la Australian Open și US Open. De asemenea, ea a reușit să câștige 16 dintre ultimele 17 meciuri, consolidându-și poziția de jucătoare de top în clasamentul WTA.

Sabalenka a vorbit deschis despre transformarea sa mentală, care a contribuit semnificativ la succesul ei din acest an. După multe lupte la nivel psihologic în sezoanele anterioare, bielorusa a reușit să adopte o atitudine mult mai relaxată pe teren. „Am realizat că tenisul este doar un sport și asta mă ajută să nu mai simt atât de multă presiune”, a explicat Sabalenka. Această abordare „zen” a fost cheia pentru a-și depăși frica de înfrângere, ceea ce i-a permis să joace cu o mai mare încredere și libertate.

După victoria de la Wuhan, Sabalenka va întâlni în optimi pe Yulia Putintseva, o adversară care va reprezenta un nou test dificil. Dacă va reuși să câștige și acest meci, Sabalenka va bifa calificarea în al 11-lea sfert de finală consecutiv din acest sezon, egalând astfel o altă performanță remarcabilă stabilită recent de Iga Swiatek.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Impozitarea veniturilor excepționale, o măsură controversată: Probleme de implementare și reticență

Impozitarea veniturilor excepționale, o măsură anunțată în repetate rânduri de premierul Marcel Ciolacu, este privită cu scepticism de specialiștii în fiscalitate, potrivit portalului Termene.ro. Experții...

Atacul victimelor

Privind la conflictele majore din ultimii ani, războiul din Ucraina și cel din Orientul Mijlociu, putem observa un numitor comun în politica de război....

Israelul a lovit din nou fieful Hezbollah din sudul Beirutului

Agenţia naţională de presă a Libanului (ANI) a raportat marţi seară o serie de lovituri care au provocat "distrugeri masive" în suburbiile de sud...
Ultima oră
Pe aceeași temă