13 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSportSulfina Barbu: Moţiunea anunţă de USL pe tema subvenţiei e împotriva românilor...

Sulfina Barbu: Moţiunea anunţă de USL pe tema subvenţiei e împotriva românilor cu venituri mici

Preşedintele Comisiei de administraţie a Camerei, Sulfina Barbu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că moţiunea anunţată de USL pe tema subvenţei la căldură „este împotriva românilor cu venituri mici” şi că „alianţa socialistă practică un joc politic de un cinism nemaiîntâlnit”, scrie Mediafax.

Barbu a spus că USL „încearcă să creeze panică pe tema subvenţiei la căldură” şi că PDL va încerca să blocheze „dezinformarea” USL, mergând în colegii pentru a prezenta informaţii despre cei care pot primi ajutoare de căldură.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, la rândul său, că este incorect să primească subvenţii cei cu venituri mari, arătând că „subvenţie generală nu se acordă nicăieri în Europa” şi că măsura Guvernului este corectă.

USL va depune la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pe tema eliminării subvenţiilor la încălzire, a anunţat, luni, după şedinţa Uniunii, preşedintele PSD Victor Ponta.

El a apreciat că este necesară o dezbatere politică din care cetăţenii să afle adevărul despre ceea ce intenţionează Guvernul Boc, respectiv sărăcirea unui milion de familii.

Guvernul a eliminat subvenţia acoperită de la bugetul de stat pentru energia termică, începând cu iarna 2011-2012, iar primăriile vor decide dacă şi în ce condiţii vor acorda subvenţii din bugetele locale.

Premierul Emil Boc a făcut, vineri, apel la primari şi la autorităţile locale să nu folosească în manieră politicianistă, pe seama populaţiei, facturile la întreţinere din iarna care urmează şi să acorde subvenţia cel puţin la nivelul anului trecut.

Cele mai citite

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă