21.2 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSportStolojan: PLD va vota motiunea de cenzura

Stolojan: PLD va vota motiunea de cenzura

Presedintele Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan, se asteapta la un guvern PNL-PSD, apreciind ca oricare dintre social-democrati ar face fata criteriilor premierului Tariceanu.

 

“Nu va fi o surpriza ca tot acest joc politic cu motiunea se va termina cu intrarea PSD la guvernare. Tot PSD-ul face fata criteriului de selectare a domnului Tariceanu”, a declarat, sambata, la Sibiu, Stolojan.

 

In opinia sa, PSD ar putea avea ministri la Educatie, Justitie si Economie.

 

Pentru Stolojan, singura solutie politica pentru Romania o reprezinta alegerile anticipate si nu motiunea PSD. Cu toate acestea, liderul PLD a anuntat ca parlamentarii sai vor vota motiunea PSD.

 

“Solutia politica normala era sa recurgem la alegeri anticipate. Scopul politic al PNL si PSD este de a tarai in continuare. (…) Anticipatele sunt singura solutie de iesire din balacareala din Parlament si din Guvern”, a spus Stolojan.

 

Liderul PLD crede ca este putin probabil sa se ajunga acum la alegeri anticipate, din cauza intelegerilor de culise dintre PSD si PNL, care nu isi doresc asta.

 

Stolojan si-a exprimat convingerea ca, dupa viitoarele alegeri, Romania va avea un guvern format din PLD si PD, iar incercarile premierului Tariceanu de a crea polul de centru-dreapta 'nu au nicio valoare'.

Presedintele PLD, Theodor Stolojan, a declarat, sambata, la Sibiu, ca este posibil ca liberalii sa obtina un scor mai mic decat liberal-democratii la alegerile pentru Parlamentul European, adica sub 10%.

 

“PNL nu va avea un scor bun, pentru ca nu mai au aceleasi principii. Nu vor obtine 20%, e posibil sa obtina sub 10%”, a spus Stolojan.

 

Acesta a subliniat ca PLD si-a propus sa obtina un scor de 10% la alegerile europarlamentare.

 

“PLD are o echipa foarte buna. PLD va reusi sa obtina 10% la alegerile pentru PE. Vrem sa facem parte din grupul politic al Partidului Popular European”, a precizat Stolojan.

 

Liderul PLD a atras atentia ca un vot la europarlamentare dat PSD sau PNL inseamna un vot de incredere pentru Partidul Socialist European (PSE).

 

“A vota candidatii PSD si PNL pentru PE, inseamna a vota interesele PSE”, a spus Stolojan.

 

Totodata, el s-a declarat dezamagit de alte partide, care trateaza “cu indiferenta europarlamentarele”.

 

“Sunt dezamagit ca o serie de partide cu pretentii trateaza cu o anumita indiferenta europarlamentarele. Este esential pentru Romania sa demonstreze seriozitate la primele alegeri pentru PE”, a adaugat Stolojan.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Cine este Rareș Hopincă, învingătorul de la sectorul 2?

Sectoarele 2,3 și 4, partea de est a Bucureștiului, poetic denumite scutul de răsărit, vor fi conduse de Rareș Hopincă, Robert Negoiță și Daniel...

EURO 2024: Spania a rezolvat calificarea în optimi după ce a învins Italia cu 1-0

Selecţionata Spaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins Italia,...

Aderarea totală a României și Bulgariei în Schengen, prioritate la nivel declarativ, dar absentă din planul Ungariei     

Ungaria, care preia președinția Consiliului UE la 1 iulie, a promis că va lucra pentru intrarea Bulgariei și României în Schengen, aceasta fiind una...
Ultima oră
Pe aceeași temă