30.5 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSportAlte sporturiStart în etapa de debut a noului sezon de Promo Rally din...

Start în etapa de debut a noului sezon de Promo Rally din Brașov

Cu un succes important în edițiile precedente, povestea Promo Rally continuă cu un nou sezon de excepție, ce programează etape atât pe circuitul amenajat din Bartolomeu, Brașov cât și pe circuite stradale amenajate în județul Brașov, dar și pe circuitul Academiei Titi Aur.

Iar dacă Promo Rally s-a remarcat prin etapele deosebite organizate în municipiul Brașov, etapa de debut nu putea fi organizata decât în locul unde competiția brașoveană a cunoscut campioni și momente de excepție, de-a lungul anilor în care piloții amatori s-au întrecut pentru cel mai bun timp, mulți dintre ei ajungând să concureze în campionatele mari ale României, precum cel de raliuri sau viteză în coastă.

Programată pentru data de 3 octombrie, prima etapă a Promo Rally powered by WRT Parts & TELL Security Systems are parte de un prim succes, dacă privim lista de înscrieri, unde nu mai puțin de 33 de piloți amatori și nu numai și-au anunțat participarea.

O altă noutate a sezonului care stă să înceapă duminică este revenirea la start, alături de automobile cu motor termic, a mașinilor electrice. Cei care urmăresc îndeaproape proiectul Promo Rally, își aduc aminte faptul că sezonul 2017 – 2018 al campionatului a consemnat prima competiție sportivă din România având la start mașini electrice. Este adevărat că prezența la prima etapă a noii ediții nu este una la fel de numeroasă ca în sezonul de debut, dar faptul că aceste mașini revin la start constituie un pas spre implementarea acestui gen de curse în Brașov și în România.

Deși prezentă în formatul campionatului și în sezonul trecut, clasa mașinilor electrice nu s-a bucurat de prezența niciunei mașini la start, însă acum, la prima etapă a sezonului 2021-2022, Sorin Ghișoi ”Cox” sparge gheața și aduce un model Mini Cooper SE, cu care se va duela împotriva unui pilot obișnuit deja cu acest gen de competiții, Adrian Balotă aducând la start un Tesla Model 3 Performance, la volanul căruia va avea de „tras” împotriva experimentatului pilot de viteză în coastă, întrucât competițiile de super slalom la care participă cel din urmă, sunt mai puțin complexe decât cele de Promo Rally.

Continuând cu lista de înscrieri, regăsim 6 sportivi la clasa licențiaților, printre ei pilotul brașovean de viteză în coastă Matei Stancu (BMW E36 328i) care pleacă favorit la victorie cu șanse egale ca și campionul din 2018 al diviziei secunde la viteză în coastă, covăsneanul Adorján Zölde (Seat Ibiza Cupra), lor adăugându-se și un participant nelicențiat, dar cu un automobil destinat competițiilor sportive, Radu Rotaru (Ford Fiesta ST).

În cadrul clasei 1, în ciuda faptului că numai 4 piloți amatori și-au manifestat intenția de a participa, lupta va rămâne la fel de intensă, întrucât campionul sezonului trecut Alex Arhire este absent, motiv pentru care Liviu Savin (Honda Civic) poate pleca cu prima șansă la victorie.

Clasa „vedetă” a acestei etape, mai exact clasa 2, aduce la startul de duminică nu mai puțin de 11 piloți amatori, printre ei vice-campionul sezonului trecut, Bogdan Micu (Renault Clio), care însă va avea de dat o luptă intensă cu Liviu Dobrotă (Renault Clio II RS) dar și cu „duetul” Daniel Manea și Bogdan Țugui, cei doi urmând să schimbe locurile în mașină, pentru a stabili cine pilotează cel mai bine modelul BMW E36 318 IS.

Campionul absolut al sezonului trecut și câștigător fără nicio emoție a clasei 3, Adrian Mănescu revine la volanul modelului Audi S3 în lupta noului sezon, mizând pe o nouă victorie de etapă care să-i deschidă sezonul spre un nou titlu de campion. Cu toate acestea, pilotul va avea de muncit în prima etapă la clasa 3, dat fiind faptul că Laurențiu Constantin (Peugeot 207 RC) și Alin Mihai Albu (VW Golf GTI Edition 30) îi vor sufla în „ceafă” în permanență, tocmai ca lupta să rămână la cote maxime, așa cum ne-am obișnuit cu fiecare etapă.

Ultima dar nu cea din urmă clasă, mai exact clasa 4, închide lista de înscrieri cu alți 6 piloți amatori, printre ei și campionul sezonului trecut la Diesel, Norberth Marzell (Audi A3 TDI) cât și unul dintre veteranii curselor de accelerare, brașoveanul Viorel Dumitru (BMW E46 Ti).

„Suntem încântați de numărul mare de înscrieri pentru această primă etapă, pe care am ținut neapărat să o organizăm în locul unde campionatul de Promo Rally a întâlnit campioni și a format sportivi, ce mai apoi, de-a lungul anilor, și-au trecut numele pe lista sportivilor de succes ai automobilismului sportiv românesc. Bineînțeles, acest lucru nu înseamnă că renunțăm la planul inițial, sezonul 2021-2022 urmând să se desfășoare inclusiv pe circuitul Academiei Titi Aur și de ce nu, vom face tot ce ne stă în putință să oferim celor participanți și etape organizate în județul Brașov. Începând cu acest sezon ne bucurăm și de prezența mașinilor electrice la startul competiției, mașini pe care ne-am așteptat să le întâlnim și sezonul trecut, fără succes însă. Totodată, ca să închei, mă bucură faptul că lista de start este compusă și din 6 sportivi licențiați, cei înscriși fiind piloți de mare valoare în campionatele de viteză în coastă și cele de Time Attack.” – a declarat Cristian ANDREI, directorul organizatoric al competiției.

Lista complată de înscrieri poate fi accesată aici.

Program Promo Rally powered by WRT Parts & TELL Security Systems:

  • Verificări tehnice: 09:00 – 10:00
  • Recunoaștere: 10:00 – 11:00
  • Antrenament: 11:00 – 12:30
  • Concurs 1: 12:30 – 14:00
  • Concurs 2: 14:00 – 15:30
  • Concurs 3: 15:30 – 17:00
  • Festivitatea de premiere: 17:30

Parteneri oficiali: WRT Parts.ro, TELL Security Systems

Parteneri principali: Service AutoChelu, Dinamic 92 Distribution, Pro-X – Cosmetică și Întreținere Auto

Parteneri: Cyclon Motorsport, BOP Motorsport, Angelli, PrintINK, Comprest, Infinity Trophy, TehnoSting, Crucea Roșie Brașov

Parteneri media: Autorally.ro, Rock FM, BizBrașov, Autostiri.ro, NewsBV.ro, RPM Racing RO, Zile și Nopți.

Promo Rally powered by WRT Parts & TELL Security Systems este organizat de Clubul Sportiv Auto Blic sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Brașov, al IPJ BrașovBiroul de Poliție Rutieră, al ISU Brașov, al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și al Grupării de Jandarmi Brașov.

Foto: Marian Cosmin

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cod galben de furtuni în 19 județe până mâine; căldură în Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până vineri dimineaţa în aproape jumătate din ţarăConform prognozei...

Speranță pentru agricultori, chiar și în condițiile secetei: un morcov răsare din Ciucă, după negocierile cu Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Agricultorii români se plâng de seceta care a acaparat Europa și țara noastră în special, ce le compromite toate culturile. Se întrevede...

Tragedie în Columbia: Un mort și nouă răniți după prăbușirea unei cabine a telefericului din Medellin

O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite după ce una dintre cabinele telefericului din Medellin s-a prăbuşit, a declarat primarul celui...
Ultima oră
Pe aceeași temă