5.2 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăSportSRI își retrage ultimii ofițeri din cadrul ANAF. Colaborarea SRI - ANAF...

SRI își retrage ultimii ofițeri din cadrul ANAF. Colaborarea SRI – ANAF s-a bazat pe o decizie a CSAT

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a ordonat începerea procedurilor de retragere a ultimilor 23 de ofițeri SRI care fuseseră detașați la ANAF, informează miercuri Mediafax.

Ofițerii în cauză lucrau în interiorul Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF. Specialiștii SRI fuseseră detașați la ANAF la cererea acestei instituții, cu aprobarea CSAT. Decizia CSAT pe acest subiect este însă clasificată. Cu toate acestea, nu a existat un protocol între SRI și ANAF pe tema ofițerilor detașați.

„Specialiştii detasaţi au contribuit la creşterea gradului de expertiză analitică, la consolidarea unor mecanisme şi proceduri de lucru unitare şi, de asemenea, la asigurarea unor standarde superioare de integritate”, subliniază SRI.

Surse din cadrul acestei instituții au precizat că n-au avut niciodată mai mult de 30 de analiști financiari detașați la ANAF, respingând categoric ideea că ar fi fost peste o sută de asemenea ofițeri, după cum afirmase, la un moment dat, Victor Ponta, în perioada în care era premier.

„Noi am dorit să ne retragem specialiștii și ne-am adresat în acest sens și premierului, și ministrului de Finanțe”, spun reprezentanții SRI.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală s-a format după ce s-a desființat Garda Financiară, ai cărei angajați au fost deseori acuzați că sunt implicați în cazuri de luare de mită sau că execută controale la comandă politică.

La înființarea DGAF, o serie de foști angajați ai Gărzii Financiare au rămas fără posturi. Un element nelămurit încă este ce oameni vor ocupa funcțiile devenite libere după retragerea analiștilor SRI din organigrama DGAF.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România așteaptă decizia UEFA în cazul meciului cu Kosovo! Burleanu estimează un verdict favorabil

România a încheiat en-fanfare campania din Liga Națiunilor, cu o victorie categorică în fața Ciprului, scor 4-1, dar cazul meciului abandonat cu Kosovo rămâne...

Macron apreciază decizia lui Biden de a lăsa Ucraina să folosească rachete cu rază lungă de acțiune în Rusia

Președintele francez a spus că mișcarea a fost un răspuns la desfășurarea de soldați nord-coreeni Președintele francez Emmanuel Macron a salutat decizia președintelui american Joe...

1.000 de zile de război pe scară largă între Rusia și Ucraina

Pe clădirile UE au fost proiectate imagini cu steaguri ucrainene, un omagiu adus apărătorilor țării Liderii, oficialii și diplomații occidentali au marcat cele 1.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă