România nu se va putea baza pe tripla campioană olimpică la CM de la Glasgow

Cătălina Ponor a anunțat că nu va participa la Campionatele Mondiale de la Glasgow, care încep la 23 octombrie, din cauza unei accidentări. Multipla campioană a fost înlocuit de Andreea Munteanu.

Share

Cristian Ionescu 0 comentarii

Actualizat: 13.10.2015 - 16:53

Cătălina Ponor a anunțat că nu va participa la Campionatele Mondiale de la Glasgow, care încep la 23 octombrie, din cauza unei accidentări. Multipla campioană a fost înlocuit de Andreea Munteanu.

Cătălina Ponor a fost înlocuită în echipa României cu Andreea Munteanu, care va fi rezervă, celelalte componente ale lotului fiind Larisa Iordache, Diana Bulimar, Laura Jurca, Anamaria Ocolişan şi Silvia Zarzu, conform Mediafax.

Cătălina Ponor, care a decis să se retragă din marea performanţă în urmă cu trei ani, iar în 2015 a anunţat că-şi doreşte revenirea în gimnastică, a concurat, luna trecută, în cadrul bilateralului amical România-Franţa, câştigat de echipa ţării noastre. Ponor a primit atunci următoarele note: 14,900 la bârnă, 14,850 la sărituri şi 13,950 la sol.

Ulterior, Cătălina Ponor s-a accidentat și nu a participat la Campionatele Naționale de la București, însă ea a fost nominalizată în echipa pentru CM de la Glasgow, sperându-se într-o revenire a stării sale de sănătate.

"Nu e refăcută după accidentarea acea ușoară, speram că-și revine, dar nu merită forțată. A suferit un fel de întindere la tendonul unui picior, undeva în zona inserției musculare, nu vreau să intru în detalii medicale, pentru că nu mă pricep. Era un ajutor mare pentru echipa României participarea Cătălinei la Mondiale, dar e important să fie refăcută sută la sută și să ne ajute în competițiile importante de anul viitor", a declarat președintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, pentru MEDIAFAX.

Campionatele Mondiale de la Glasgow vor avea loc între 23 octombrie și 1 noiembrie.

Cătălina Ponor (27 de ani) este triplă campioană olimpică la JO din 2004 şi dublă medaliată la ediţia din 2012, după care şi-a anunţat retragerea din competiţii.

Citește totul despre:

Comentarii