17.4 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSportSistemul informatic al Ministerului pentru Mediul de Afaceri a fost blocat dupฤƒ...

Sistemul informatic al Ministerului pentru Mediul de Afaceri a fost blocat dupฤƒ atacurile cibernetice. Ministerul susศ›ine cฤƒ sistemul a fost „deconectat preventiv” de la internet

UPDATE 17,15: Ministerul pentru Mediul de Afaceri a recunoscut, luni dupฤƒ-amiazฤƒ, cฤƒ sistemele sale informatice au fost vizate de atacuri cibernetice, dar susศ›ine cฤƒ aceste sisteme "nu au fost direct afectate".

"Menศ›ionฤƒm cฤƒ în urma atacurilor cibernetice, înregistrate în perioada 5-7 mai, sistemele informatice ale Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerศ› ศ™i Antreprenoriat nu au fost direct afectate. Pentru a proteja reศ›eaua informaticฤƒ a ministerului, la recomandarea CNC (Centrul National Cyberint), sistemul informatic a fost deconectat preventiv de la reศ›eaua de internet pentru aplicarea treptatฤƒ a mฤƒsurilor de protecศ›ie necesare pe toate sistemele, asemeni tuturor celorlalte instituศ›ii de stat. Menศ›ionฤƒm cฤƒ în prezent mฤƒsurile de securizare necesare au fost actualizate, sistemul informatic al ministerului fiind repus în funcศ›iune ศ™i sub monitorizare strictฤƒ.

Mai mult, deconectarea temporarฤƒ a sistemelor informatice de la reศ›eaua de internet nu impieteazฤƒ funcศ›ionarea platformelor programelor destinate mediului de afaceri, inclusiv Start-UP Nation, acestea fiind gฤƒzduite pe servere  în deplinฤƒ securitate, aflându-se în afara reศ›elei ministerului", precizeazฤƒ un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri.

Chiar ศ™i dupฤƒ acest comunicat, site-ul Ministerului pฤƒrea a fi afectat de ultimele atacuri cibernetice. Pe site apฤƒrea menศ›iunea "Paginฤƒ în construcศ›ie" iar despre actualul ministru, Alexandru Petrescu, nu exista nicio menศ›iune cฤƒ ar la conducerea Ministerului.


Sistemul informatic al Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerศ› ศ™i Antreprenoriat a fost blocat dupฤƒ recentele atacuri cibernetice. Este blocatฤƒ comunicarea cu mediul de afaceri, a declarat Mihai Ionescu, secretarul general al Asociaลฃiei Exportatorilor ลŸi Importatorilor, potrivit Mediafax.

"Astฤƒzi am încercat din nou sฤƒ verific dacฤƒ sistemul informatic al Ministerului pentru Mediulul de Afaceri, Comerลฃ ลŸi Antreprenoriat funcลฃioneazฤƒ. Este blocat total dupฤƒ atacurile cibernetice. Toate acลฃiunile noastre sunt blocate. Nu funcลฃioneazฤƒ niciun program ลŸi nu putem nici mฤƒcar coresponda prin mail", a declarat, pentru Mediafax, Mihai Ionescu.

Situaลฃia a fost confirmatฤƒ ลŸi de surse din cadrul ministerului, care au precizat cฤƒ sistemul funcลฃioneazฤƒ parลฃial ลŸi cฤƒ mai dureazฤƒ pânฤƒ sฤƒ fie complet repus în funcลฃiune.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experienศ›ฤƒ ca jurnalist de peste 20 de ani, atรขt รฎn presa scrisฤƒ cรขt ศ™i online. A รฎnceput sฤƒ lucreze รฎn presฤƒ la ziarul Azi, รฎn anul 1993, รฎn perioada รฎn care era รฎncฤƒ student. Ulterior a lucrat la Adevฤƒrul, Gรขndul ศ™i Green Report. La โ€œRomรขnia liberฤƒโ€, Mihai Diac lucreazฤƒ din anul 2015. รŽn paralel cu activitatea jurnalisticฤƒ, Mihai Diac ศ™i-a completat ศ™i pregฤƒtirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Naศ›ional de Apฤƒrare ศ™i cursul de pregฤƒtire a jurnaliศ™tilor pentru zone de rฤƒzboi. Printre acศ›iunile sale de documentare jurnalisticฤƒ s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman ศ™i al fregatei romรขneศ™ti Regina Maria, precum ศ™i cele din Afganistan, Irak, Transnistria ศ™i Georgia.
Cele mai citite

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ