-1.5 C
București
luni, 23 decembrie 2024
AcasăSportSimona Halep a ieșit din Top 20 mondial

Simona Halep a ieșit din Top 20 mondial

Simona Halep a ieşit din Top 20 mondial pentru prima dată după opt ani. Acest lucru s-a întâmplat după ce i-au fost retrase punctele câștigate la Turneul Campioanelor din 2019.

Simona Halep a obţinut la Shenzhen, în urmă cu doi ani, 500 de puncte, pentru o victorie, în faţa Biancăi Andreescu, şi două înfrângeri, cu Elina Svitolia şi Karolina Pliskova. Anul trecut, WTA Finals nu s-a ţinut din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că abia acum i-au fost retrase româncei acele puncte.

Pe ce loc a coborât Simona Halep

În acest moment, înainte de a debuta la Transylvania Open, Halep este pe locul 23, cu 2.408 puncte. Ea a fost ultima dată pe această poziţie la 18 august 2013. De atunci, jucătoarea din Constanţa a făcut neîntrerupt parte din Top 20 WTA.

Mai multe jucătoare sunt afectate de pierderea punctelor de la Turneul Campionilor din 2019. Ucraineanca Elina Svitolina, finalista de atunci, este una dintre cele mai „păgubite”, ea urmând a ieşi din Top 10 WTA după coborârea de pe locul 6 pe 14 în ierarhia live şi după patru ani şi jumătate prezenţă între primele zece jucătoare ale lumii. În aceeaşi situaţie este Belinda Bencic din Elveţia (coborâre de pe locul 9 pe 17).

Pentru a reveni în primele 20 de jucătoare ale lumii, Simona Halep are nevoie să câştige turneul de la Cluj-Napoca, competiţie la care va juca, miercuri, în primul tur, împotriva Gabrielei Ruse, locul 85 WTA.

CITEȘTE ȘI: Emma Răducanu a sosit la Cluj Napoca. Ce turneu va disputa aici

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Senatorii și deputații, convocați luni pentru alegerea președinților Camerelor: Pas decisiv înaintea formării noului Guvern

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, imediat după finalizarea alegerilor în Parlament, va face o nominalizare pentru funcția de prim-ministru Parlamentarii României au fost convocați...

Marcel Ciolacu, despre Radu Marinescu, propus ministru al Justiției: Un avocat cu multă experiență

Întrebat dacă știe că Marinescu a reprezentat un om de afaceri controversat, Ciolacu a recunoscut că nu a urmărit activitatea sa profesională Președintele PSD, Marcel...

Tanczos Barna, viitor ministru de Finanțe și vicepremier: Vom întări economia și reconsolida finanțele țării

Barna a promis predictibilitate, credibilitate și o abordare rațională a politicilor fiscal-bugetare Tanczos Barna, propus de UDMR pentru funcția de ministru al Finanțelor și vicepremier,...
Ultima oră
Pe aceeași temă