Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Serena Williams pierde și meciul cu Federația Internațională de Tenis

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) şi-a manifestat, luni, susţinerea faţă de Carlos Ramos, arbitrul finalei feminine de la US Open, şi l-a felicitat pentru faptul că a acţionat cu ''profesionalism şi integritate'' la protestele americancei Serena Williams.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 11.09.2018 - 10:31

Serena, învinsă în finală de japoneza Naomi Osaka, i-a strigat lui Ramos (47 ani) că e ''hoţ'' şi ''mincinos'', fiind sancţionată de oficial cu un ghem pierdut în setul al doilea, când arbitrul a aplicat regulamentul competiţiei.

''Carlos Ramos este unul dintre arbitrii cei mai respectaţi şi mai experimentaţi din circuit, a afirmat ITF într-un comunicat. Deciziile sale au fost luate în concordanţă cu regulamentul şi au fost susţinute de conducerea turneului, care a amendat-o pe Serena Williams după cele trei avertismente''.

''E normal ca acest incident regretabil să ducă la dezbateri, dar în acelaşi timp trebuie să înţelegem că Ramos a acţionat în deplinul respect al regulilor, făcând o dovadă de profesionalism şi integritate'', a adăugat ITF.

Ramos este singurul arbitru activ care a condus finale masculine de simplu la toate cele patru turnee de Mare Şlem. De asemenea, a fost arbitru de scaun la trei din cele patru finale feminine, Roland Garros în 2005, Wimbledon în 2008 şi US Open sâmbătă.

În finala pierdută în faţa japonezei Naomi Osaka (6-2, 6-4 pentru aceasta), Serena Williams a fost avertizată pentru primirea de indicaţii din partea antrenorului său, pentru ruperea rachetei şi pentru adresarea de insulte. Primul avertisment a fost însoţit de o amendă de 4.000 de dolari, al doilea de 3.000 de dolari, iar ultimul de 10.000 de dolari.

Totul a început când Serena a primit avertismentul pentru indicaţii venite în partea antrenorului, lucru interzis la turneele de Mare Şlem, în debutul setului al doilea la 1-0 şi 40-15 pe serviciul japonezei Osaka.

După aceea a avut loc o discuţie aprinsă în mai multe episoade cu arbitrul portughez Carlos Ramos.

''Nu trişez pentru a câştiga, prefer mai bine să pierd'', s-a apărat Serena Williams (36 ani). ''Este incredibil. Nu am primit 'indicaţii' (coaching). Nu am trişat niciodată în viaţa mea. Îmi datorezi scuze'', i-a spus americanca arbitrului.

La al doilea avertisment, primit după ce şi-a rupt racheta, în urma unui break realizat de adversară, acţiune ce i-a adus o penalizare de un punct, Serena şi-a ieşit din minţi. ''Este un atac personal. Greşeşti. Nu vei mai arbitra niciodată un meci al meu. Îmi datorezi scuze. Eşti un mincinos'', a acuzat Serena.

''Eşti un hoţ. Mi-au furat un punct'', a continuat ea, iar în acel moment arbitrul i-a aplicat şi al treilea avertisment, sinonim cu un ghem pierdut, o sancţiune rară la acest nivel.

Peste alte două ghemuri meciul s-a încheiat cu victoria japonezei, iar Williams şi-a văzut eşuată tentativa de a egala recordul absolut de titluri de Mare Şlem (24).

Comentarii

loading...