21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInternaționalSerbia va înlocui Rusia la Cupa Davis

Serbia va înlocui Rusia la Cupa Davis

Serbia va înlocui Rusia în Cupa Davis, iar Australia îi va înlocui în Cupa Billie Jean King, a confirmat organul de conducere Federația Internațională de Tenis (ITF), potrivit BBC.

Rusia și Belarus au fost suspendate de la competiția internațională pe echipe după invadarea Ucrainei.

Serbia și Australia sunt cele mai bine clasate echipe dintre semifinalistele care au pierdut în 2021 din fiecare competiție.

Slovacia și Belgia sunt, de asemenea, în finala Cupei Billie Jean King.

Slovacia urma să înfrunte Australia în calificările de luna viitoare la feminin, dar va ieși, în timp ce Belgia va câștiga, deoarece urma să joace cu Belarus.

Celor trei echipe li se va alătura o gazdă încă nenumită, vicecampiona Elveția de anul trecut și restul de șapte câștigători ai calificărilor din aprilie din finala din noiembrie.

În Cupa Davis masculină, un wild card pentru finala acordat anterior Serbiei va fi înmânat uneia dintre cele 12 națiuni eliminate în calificările de la începutul acestei luni.

Cele 12 echipe câștigătoare din calificări, finaliștii din 2021 Croația și wild cardul Marea Britanie sunt celelalte echipe confirmate pentru finală.

Rusia a câștigat Cupa Davis și Cupa Billie Jean King în 2021, devenind doar a patra națiune care a câștigat ambele competiții în același an.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...

Eroul de la Năstasia

Dragul nostru Ilie Năstase, cunoscut mai ales pentru câteva voleuri luate de la poliție fiind prins băut la volan, dar și pentru schimbarea...

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...
Ultima oră
Pe aceeași temă