13.4 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSportŞerban Valeca, propus pentru funcția de ministru al Cercetării și Inovării: Ca...

Şerban Valeca, propus pentru funcția de ministru al Cercetării și Inovării: Ca primă măsură vom încerca, anual, să mărim bugetul Cercetării cu aproximativ 30%

Ministrul propus al Cercetării şi Inovării, profesorul universitar, Șerban Constantin Valeca, a primit miercuri aviz favorabil din partea Comisiilor reunite pentru învățâmânt, știință, tineret și sport din Parlament.

"Decizia noastră a fost să se înființeze Ministerul Cercetării și Inovării de sine stătător pentru a da importanță domeniului, vizibilitate și nu numai. În primul rând pentru a concentra cercetarea românească și pe partea de aplicații, de inovare.

Ca primă măsură vom încerca anual să mărim bugetul Cercetării cu aproximativ 30%, acest lucru reflectându-se atât în măririle de salarii, cât și în programele de investiții și programele de cercetare. Dorim să creștem programul de eliminare a impozitelor pentru toate tipurile de programe de cercetare și pentru lucrătorii în cercetare efectiv pe proiecte, adică și pentru cadrele medii care lucrează în laboratoare și care participă efectiv la experimente și la lucrările de laborator în centrele de cercetări din România", a afirmat Valeca, la audieri.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă