Șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu, i-a trimis, joi, omologului sau din Regatul Unit, Boris Johnson, o scrisoare de condoleanțe pentru victimele atacului terorist de miercuri, de la Londra, informează Ministerul Afacerilor Externe.
Astfel, ministrul român și-a exprimat întreaga compasiune și a transmis sincere condoleanțe familiilor victimelor care și-au pierdut viața în urma atacului. El a adăugat că speră în recuperarea rapidă a răniților, printre care se numără și doi cetățeni români.
Teodor Meleșcanu „a exprimat solidaritatea cu poporul britanic și a condamnat cu fermitate atacul, reiterând sprijinul României în lupta împotriva terorismului”, informează MAE.
Și președintele României, Klaus Iohannis a condamnat atentatul terorist.
„Președintele României a condamnat în termeni fermi atacul terorist care a avut loc ieri la Londra, lângă Parlament, simbolul democrației britanice, și a exprimat solidaritatea deplină a României și a poporului român cu Regatul Unit. Președintele Klaus Iohannis a transmis, tȘeotodată, în numele său și al României, condoleanțe familiilor victimelor și urări de însănătoșire grabnică celor răniți", a precizat Administrația Prezidențială într-un comunicat.
Cinci persoane au murit, iar alte 40 au fost rănite în urma atacului de pe podul Westminster din Londra. Printre răniți se află și doi cetățeni români, Andreea Cristea și Andrei Burnaz. Românca se află în stare critică, internată la spital, iar cetățeanul român a fost externat, suferind răni ușoare.
Premierul Theresa May a declarat, joi, că atacatorul s-a născut în Marea Britanie și a fost cercetat de MI5 pentru fapte de violență extremistă, însă, în aceste momente, nu se afla în vizorul poliției.
Pe aceeași temă:
Cinci persoane au murit, miercuri, în urma unui atentat terorist, din Londra. Atacatorul, Khalid Masood, cetăţean britanic, care se afla în atenția serviciilor MI5 a intrat cu mașina pe trotuarul de pe podul Westminster, accidentând 40 de persoane.
Românca grav rănită în atentatul de miercuri de la Londra a fost operată și ulterior transferată la o altă unitate medicală, pentru investigații suplimentare, anunță, joi seară, Ministerul de Externe al României.
La o zi după producerea atacului din inima Londrei, de pe podul Westminster, situația pare a fi revenit la normal. Singurul indiciu al tragicului eveniment este reprezentat de ofițerii de poliție care defilează pe străzile orașului pentru a interveni în cazul în care situația ar putea degenera. Londonezii s-au întors la serviciu, iar circulația se desfășoară în condiții normale. "Oamenii sunt obișnuiți cu astfel de situații și nimic nu îi mai surprinde într-un oraș de dimensiunile capitalei Marii Britanii", a declarat pentru România Liberă o româncă stabilită în Londra.
Jurnalistul Daily Mail Quentin Letts a fost martorul masacrului de pe Podul Westminster din Londra, de la fereastra biroului său din Big Ben. În jurul orei locale 14.45, el a auzit un zgomot puternic care venea dinspre Parlament.
Antrenorul unei echipei de box GB încercat să îi acorde ajutor polițistului înjunghiat de autorul atacului de la Londra, soldat cu patru morți și peste 40 de răniți. Tony Davis, care vizita Parlamentul pentru o conferință de presă, a încercat să îl ajute pe Keith Palmer, care zăcea pe asfalt. Câteva minute mai târziu, la locul tragediei a ajuns și subsecretarul de stat din Ministerul britanic de Externe, Tobias Ellwood, care a continuat procedura de resuscitare.
Un polițist de 48 de ani este una dintre cele patru victime ale atacului terorist care a avut loc, miercuri seara, pe podul Westimster din Londra. Keith Palmer a fost înjunghiat mortal de atacatorul care a provocat teroare în capitala Marii Britanii. Alți trei polițiști au fost răniți, dintre care doi se află în stare gravă, după ce un Hyundai 4×4 a intrat în mulțimea de pe podul Westimster, după care s-a izbit de gardul lateral al curții Parlamentului Britanic.