25.7 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSportŞedinţa de plen a Senatului a început fără ca grupul PSD să...

Şedinţa de plen a Senatului a început fără ca grupul PSD să ceară înlocuirea lui Geoană

Şedinţa de plen a Senatului a început, luni, fără ca grupul PSD să ceară „înlocuirea” din funcţie a preşedintelui acestei Camere, Mircea Geoană, deşi o astfel de cerere a fost depusă oficial la conducerea acestei Camere legislative, scrie Mediafax.

În debutul şedinţei, preşedintele Senatului a supus la vot ordinea de zi, care include doar adoptarea unor proceduri de urgenţă, dezbaterea şi adoptarea de proiecte şi iniţiative legislative, întrebări şi interpelări ale parlamentarilor.

Ordinea de zi propusă de Biroul Permanent a fost adoptată, fără obiecţii din partea senatorilor, cu 87 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Potrivit anunţului făcut de Mircea Geoană, la şedinţa de luni şi-au anunţat prezenţa 117 senatori.

Geoană conduce şedinţa asistat de doi secretari din partea Opoziţiei, Gheorghe David şi Orest Onofrei (PDL).

PSD a depus, luni, o cerere scrisă la Biroul Permanent al Senatului pentru „înlocuirea” lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al acestui for legislativ.

PSD solicită înlocuirea lui Mircea Geoană cu Titus Corlăţean în funcţia de preşedinte al Senatului.

Cererea PSD nu a fost supusă votului în şedinţa Biroului Permanent de luni, deşi opoziţia a cerut acest lucru, a precizat vicepreşedintele Senatului Petru Filip (PDL), care a susţinut că solicitarea nu este regulamentară.

Săptămâna trecută, PSD a solicitat în plenul Senatului introducerea unui asemenea punct pe ordinea de zi a şedinţei. Solicitarea PSD nu a fost supusă votului atunci în plen, iar în final şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum, astfel că nu s-a luat nicio decizie.

Cele mai citite

Două minivacanțe la sfârșit de an, dintre care una ar putea să aibă șapte zile

Guvernul ar putea acorda mai multe zile libere suplimentare în perioada sărbătorilor de Crăciun și Revelion, creând astfel minivacanțe prelungite pentru angajați. De Crăciun,...

Diavolul și motanul

În zodiacul chinezesc în care nici chinezii nu mai cred, anul 2024 este anul Dragonului de Lemn. Cum noi nu avem încă un zodiac...

Ciolacu promite revoluția medicală: Investiții masive în fiecare județ

În PNRR sunt prevăzute peste două miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii sistemului sanitar Invitat la evenimentul ”Viitorul se construieşte azi! Sănătatea unei naţiuni pleacă...
Ultima oră
Pe aceeași temă