15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportSărbătoare la Cluj. CFR este pentru a patra oară consecutiv campioana României...

Sărbătoare la Cluj. CFR este pentru a patra oară consecutiv campioana României la fotbal

CFR Cluj a câștigat la limită partida cu FC Botoșani, din penultima etapă a play-off-ul Ligii 1, cu autogolul lui Țigănașu, din minutul 53.

CFR şi-a trecut în palmares al şaptelea titlu de campioană, după cele din sezoanele 2007-2008, 2009-2010, 2011-2012, 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020.

Totodată, este primul titlu de campion din cariera antrenorului Edward Iordănescu.

Soarta partidei de la Botoşani a fost decisă de autogolul lui Alexandru Ţigănaşu (53), fundaşul echipei gazdă deviind involuntar o minge trimisă cu capul de Andrei Burcă, la un corner.

CFR Cluj a făcut un joc solid şi a ratat mai multe ocazii mari de gol. Cristian Manea a expediat un şut de la distanţă (29), dar portarul Eduard Pap a acordat corner. Adrian Păun a şutat din marginea careului puţin pe lângă poartă (36). Pap a respins miraculos şutul din 10 metri al lui Valentin Costache (68). Ciprian Deac a trimis peste poartă din unghi (80), iar Mario Rondon a ratat incredibil cu poarta goală (90+4).

Gazdele au avut şi ele două ocazii uriaşe de gol, o bară prin Ţigănaşu (32) şi o ocazie prin sirianul Mahmoud Al-Mawas (90+3), blocat in extremis de portarul Giedrius Arlauskis.

Înaintea ultimei etape a campionatului, CFR are şase puncte în plus faţă de principala urmăritoare, FCSB, care mai are două partide de disputat. În cazul în care FCSB ar egala formaţia clujeană la puncte, CFR are avantaj, având în vedere că bucureştenii au beneficiat de rotunjirea punctajului la intrarea în play-off, conform agerpres.ro.

Edi Iordănescu este în al nouălea cer de fericire

 
 Edward Iordănescu, antrenorul proaspetei campioane a României, CFR Cluj, a declarat marți seara, după victoria cu FC Botoșani, că pentru acest moment a venit la Cluj și a crezut în acest titlu încă de la început. El a dedicat titlul familiei sale.

„E un moment frumos, un moment unic. Pentru acest moment am venit la Cluj. Am crezut, încă de la început. Când am preluat echipa, era într-o anumită situație. Am reușit să recuperăm puncte, să trecem pe primul loc și iată-ne, acum, cu o etapă înainte de finalul campionatului, campioni.”, a spus Iordănescu la interviul de după meci, la Digi Sport.

„Nu a fost un drum lin, ne așteptam, nu a fost ușor, a fost o provocare deosebită pentru noi toți. Mă bucur că în 8 luni la CFR Cluj, am reușit trei trofee. A fost un parcurs foarte bun al echipei, încununat cu titlul de campioni. Sunt momente unice, momente de care ne bucurăm, este un titlul pentru curaj, pentru suporteri, pentru clubul CFR, pentru noi toți. Dedic acest moment familiei mele, care tot timpul au fost alături, și tuturor celor care ne-au fost alături.”, a mai declarat tehnicianul ardelenilor.

El a ținut să mai precizeze că „au fost momente grele, au fost critici atunci când am venit, oameni care mi-au spus că nu știu în ce intru, la o echipă la final de drum, consumată, epuizată. Nu a fost ușor să redresăm lucrurile, dar echipa a arătat caracter, a arătat valoare. Este în proporție de 99 la sută titlul băieților și doar 1 la sută al echipei din spatele echipei.

Au fost critici și pe parcurs, dar am încercat de fiecare dată să mă uit în altă direcție, pentru că știam de la început că nu va fi ușor. Mă bucur că s-a terminat cu bine. În România, în fotbal, lumea uită ușor, uită în ce moment vi, așteaptă impact imediat, așteaptă continuitate și nu acceptă pași greșiți. ”

Răspunzând întrebării referitoare la viitorul său la CFR Cluj, Iordănescu a mai spus: „E prea frumos momentul, vreau să ne bucurăm de el. Probabil că zilele următoare îl vom înțelege și mai bine, pentru că acum este și epuizare, multă oboseală. Nu aș vrea să umbresc acest moment cu comentarii despre ce urmează. Sunt legat de CFR până la mijlocul lunii iunie. Vom vedea, savurez acest moment și îmi doresc să ajung cât mai repede alături de familie, de părinții mei, de soția mea și copii mei, pentru că ei m-au înțeles mereu, m-au suportat, m-au susținut, m-au echilibrat în anumite momente. ”

Referindu-se la dificultățile întâmpinate de când a venit la echipă, tehnicianul a declarat: „A fost un an atipic, pentru că mi-aș fi dorit și eu foarte mult să avem câte o săptămână între fiecare joc, dar am reușit să depășim toate aceste bariere și astăzi suntem încununați cu acest titlu, care sper că va fi urmat de altele și îmi doresc ca același lucru să se întâmple și în ceea ce în ceea ce mă privește, indiferent unde voi fi în viitor.”

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...
Ultima oră
Pe aceeași temă