14.4 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportReforma PDL mizeaza pe forma

Reforma PDL mizeaza pe forma

Greii democrat-liberali refuza sa se subordoneze liderilor din judete care cer control asupra centrului. Triada Blaga-Videanu-Berceanu anunta ca nu vor fi modificari majore la statut si reduce dezbaterea legata de reforma partidului la schimbarea de sigla si nume.

Dupa ce si-a rezervat cate un loc in Comisia de modificare a statutului partidului, triada Blaga-Videanu-Berceanu isi impune punctele de vedere in fata reformistilor, fie ei boboci sau membri cu state vechi in PDL. Cel mai transant dintre conservatori a fost prim-vicepresedintele Adriean Videanu, care l-a repezit ieri pe Sorin Frunzaverde, presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, afirmand ca sefimea din teritoriu are deja suficienta influenta in procesul decizional de la Bucuresti, prin atributiile actuale ale Colegiului Director. "Teritoriul are o decizie foarte importanta in interiorul partidului. Colegiul Director are decizie totala legata de functionarea partidului. Poate intalnirea mai rapida, lunara, a Colegiului Director ar dinamiza relatia centru-teritoriu", a declarat Videanu la inceputul primei sedinte a Comisiei speciale pentru statut a PDL.

 

Vicepresedintele Frunzaverde propusese ca partidul sa fie condus de Colegiul Director, for superior in care sefii filialelor sunt bine reprezentati. Totodata, Frunzaverde si-ar fi dorit ca Biroul Permanent National sa aiba un numar redus de membri, nu 29 cati sunt in prezent, insa nici aceasta idee nu este agreata de Videanu. Acesta sustine ca BPN este suficient de suplu pentru o conducere executiva. Ministrul Economiei a mai comentat si ca statutul nu are nevoie de modificari esentiale, fiind destul de eficient si in actuala forma. "Sigur, sunt anumite corectii care se pot aduce pentru a dinamiza functionarea, dar sa nu credeti ca PDL isi va schimba fundamental statutul", a conchis Videanu, taind astfel elanul reformatorilor. Nici secretarul general, Vasile Blaga, nu a fost incantat de sugestiile colegului de la Caras-Severin: "Am vazut abordari de genul intarirea puterii Colegiului Director.

 

Absolut de acord, insa sa nu uitam ca prin statut toate drepturile pe care le are Biroul Permanent le are si Colegiul Director. BPN este parte a Colegiului la care se adauga toti presedintii de organizatie". De altfel, Blaga a avut un discurs de forta impotriva ideilor europarlamentarilor Cristian Preda si Monica Macovei si la intalnirea din weekend de la Poiana Brasov, in care le-a atras atentia acestora sa se gandeasca la modul in care ei insisi au intrat in partid, inainte de a critica metodele de promovare din PDL. Altfel spus, reforma clamata de unii democrat-liberali se reduce, cel putin deocamdata, la ideile de inlocuire a siglei si numelui. Dupa roza vanturilor, sirena si marul aduse in discutie la munte, luni a aparut pe lista de posibile logouri inima, sugerata tot de Frunzaverde.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă