11.1 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSportRadu Stroe susลฃine ideea listelor comune PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare

Radu Stroe susลฃine ideea listelor comune PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare

VicepreลŸedintele PNL, Radu Stroe, a declarat, joi, cฤƒ susลฃine ideea listelor comune PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare, informeazฤƒ Mediafax.

Radu Stroe a fost întrebat dacฤƒ susลฃine ideea candidaturii pe liste comune PNL-PSD la europarlamentare.

El a rฤƒspuns afirmativ, precizând cฤƒ susลฃine ideea listelor comune „din foarte multe motive” ลŸi cฤƒ acesta este punctul sฤƒu de vedere, dar o discuลฃie pe acest subiect ar putea sฤƒ aibฤƒ loc în ลŸedinลฃa conducerii PNL de joi.

Radu Stroe a fฤƒcut aceste declaraลฃii înainte de ลŸedinลฃa Biroului Politic Naลฃional al PNL, care se reuneลŸte la sala grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaลฃilor.

PreลŸedintele PNL, Crin Antonescu, declara, în 20 decembrie, cฤƒ partidului sฤƒu nu-i „surâde” ideea unei candidaturi pe liste comune cu PSD la europarlamentare, afirmând cฤƒ PNL are de dat „o bฤƒtฤƒlie de imagine pe dreapta”, în vreme ce USL ar estompa clivajul politic, dar ar fi un semnal de „revigorare”.

Antonescu a fost întrebat atunci, într-o emisiune la Digi 24, dacฤƒ PNL va opta pentru o candidaturฤƒ pe liste comune cu PSD la europarlamentare. „Nu este o idee a mea ลŸi nu i-am fฤƒcut o propunere domnului Ponta în acest sens, deลŸi mereu am vฤƒzut cฤƒ domnul Ponta asta a spus public. (…) Într-o discuลฃie complet informalฤƒ ลŸi purtatฤƒ preลฃ de câteva minute cu mine ลŸi un grup de colegi, dar informalฤƒ, nu în vreo ลŸedinลฃฤƒ a USL, s-a vehiculat aceastฤƒ ipotezฤƒ. Eu am spus: existฤƒ multe incoveniente ลŸi PNL nu-i surâde o participare pe liste comune dintr-un motiv special. Noi avem o bฤƒtฤƒlie de imagine pe dreapta, candidând în USL lฤƒsฤƒm cumva dreapta liberฤƒ, pentru cฤƒ USL este o mare coaliลฃie stânga-dreapta, care însฤƒ nu potenลฃeazฤƒ nici stânga, nici dreapta, ci dimpotrivฤƒ, o estompeazฤƒ cumva, o duce în centru. De aceea nu ne-ar conveni”, a explicat Antonescu.

El a menลฃionat cฤƒ motivul pentru care ar putea fi luatฤƒ în discuลฃie o asemenea idee este din perspectiva cฤƒ ar fi „cel mai puternic ลŸi mai credibil semnal de revigorare a USL într-un moment în care nimeni nu prea mai crede în viitorul ei”.

PreลŸedintele PNL a susลฃinut cฤƒ nu a fฤƒcut o propunere oficialฤƒ PSD, ci a fost vehiculatฤƒ o ipotezฤƒ în treacฤƒt.

Cele mai citite

Primฤƒria Capitalei a luat o amendฤƒ de 100000 lei de la Garda de Mediu

Primฤƒria Capitalei a fost amendatฤƒ de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru nerealizarea mฤƒsurilor de reducere a concentraศ›iilor de poluanศ›i atmosferici stabilite...

Armata romรขnฤƒ se va dota cu sisteme radar Sentinel

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vรขnzarea de sisteme radar de supraveghere aerianฤƒ Sentinel pentru Romรขnia, a anunลฃat, luni, Ambasada Statelor Unite la...

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau รฎn portul Odesa

O rachetฤƒ a ruลŸilor a lovit luni o navฤƒ sub pavilion Palau รฎn portul Odesa, ucigรขnd un cetฤƒลฃean ucrainean ลŸi rฤƒnind cinci cetฤƒลฃeni strฤƒini,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ