Social-democraţii nu acceptă uşor demiterea lui Alexandru Sassu din fruntea televiziunii publice şi vor să meargă la Curtea Constituţională. Sassu şi actualul Consiliu de Administraţie al TVR sunt automat demişi ca urmare a respingerii ieri de către Parlament, cu 195 de voturi „pentru”, 78 „contra” şi trei abţineri, a Raportului de activitate pe 2008 al Societăţii Române de Televiziune. În ultimele luni, social-democraţii au încercat în fel şi chip să apere funcţia fostului lor secretar executiv Alexandru Sassu. Au părăsit şedinţa comisiilor de cultură, au amânat punerea pe ordinea de zi a propunerii de respingere a Raportului de activitate, iar săptămâna trecută au tergiversat dezbaterile şi votul în plen. Cum strategia nu a dat totuşi rezultatele scontate, pesediştii vor să reclame la Curtea Constituţională votul dat ieri. Concret, ei susţin că persoanele instalate în funcţii de conducere la TVR prin votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor nu ar putea fi schimbate prin votul majorităţii parlamentarilor prezenţi.
Ca de fiecare dată când a fost vorba de schimbarea conducerii TVR şi de necesitatea depolitizării instituţiei (mereu invocată, niciodată înfăptuită), şi ieri discuţiile au fost aprinse între putere şi opoziţie. Dacă deputatul PDL Brânduşa Novac i-a invitat pe reprezentanţii opoziţiei să susţină demersul de depolitizare a TVR, cei vizaţi au răspuns că PDL a politizat până şi Circul (aluzie la funcţia pe care Novac o deţine la Circ). În plus, deputatul PSD Victor Socaciu a spus că depolitizarea TVR ar trebui să înceapă cu Rodica Culcer, care a fost la conducerea Departamentului de ştiri şi care este cotată ca favorită pentru preluarea şefiei instituţiei.
La rândul său, Alexandru Sassu a negat acuzele de partizanat politic şi a arătat că depolitizarea TVR nu se poate face decât dacă guvernanţii îşi schimbă mentalitatea. El a invocat în acest sens solicitările premierului Boc de a fi invitat săptămânal la televiziunea publică.