Presa din Spania laudă România după victoria de la C.E. de handbal feminin

Spaniolii au visat mai mult de o repriză că pot învinge România şi că vor lăsa o impresie bună la Campionatul European din Franţa, în condiţiile în care naţionala iberică era deja eliminată din grupa principală, dar naţionala lui Ambros Martin a avut un cuvânt de spus.

Share

Rl online 0 comentarii

12.12.2018 - 10:32

Jurnalistul AS, Daniel Miranda, a evidenţiat, la finalul partidei, contrastul dintre cele două reprize, dar şi momentul care a schimbat rezultatul partidei: "Războinicele (n.r. – componentele Spaniei) au început meciul ştiind că sunt deja eliminate şi au încercat să lase o impresie bună înainte de Jocurile Olimpice. Iniţial, le-a ieşit, apoi nu prea. Nici adversarul nu le-a ajutat. România, una dintre favorite, s-a adunat (n.r. 27-25) şi a câştigat, ceea ce le aduce aproape în semifinală. Neagu a început slab, cu două ratări şi cu o Silvia Navarro (n.r. – portarul Spaniei) impunătoare. Spania a dominat în prima repriză şi cu o şansă bună de a intra la vestiare cu patru goluri avantaj. Bara s-a opus, iar Neagu a marcat pentru 12-10 la pauză. Bestia se trezise".

România a reuşit să răstoarne soarta partidei în a doua repriză, iar semifinala e aproape: "Prima acţiune a reprizei secunde a fost finalizată de Silvia Navarro, care a înscris când România scosese portarul. De atunci, totul s-a schimbat, în mod negativ, pentru războinice. România şi-a arătat adevăratul potenţial. În minutul 42, România a trecut în avantaj pentru prima dată şi nu a mai cedat.

Neagu, cu şapte goluri (n.r. cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene), acompaniată de pivotul Pintea, cu şase goluri, au stabilit soarta meciului", a scris jurnalistul spaniol.

 
 
 

Comentarii