17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportPonta: USL va avea candidaturi comune pentru toate funcţiile în mai multe...

Ponta: USL va avea candidaturi comune pentru toate funcţiile în mai multe judeţe din ţară

USL va avea, în mai multe judeţe din ţară, candidaturi comune pentru toate funcţiile, a anunţat, duminică, la Suceava, preşedintele PSD, Victor Ponta, care a arătat că printre aceste judeţe sunt Suceava şi Botoşani, relatează Mediafax.

Ponta a spus, în cadrul unei întâlniri cu membri ai PSD şi PNL Suceava, că Suceava este polul şi simbolul baronilor PDL, al corupţiei şi al minciunii şi că a câştiga alegerile în acest judeţ reprezintă o bătălie esenţială pentru USL.

„Am decis aici să încercăm să mergem cu adevărat împreună USL. Să avem un candidat comun la CJ, la primăria municipiu de judeţ şi să încercăm de sus până jos până la ultima comună să mergem împreună”, a spus Ponta.

El a menţionat că astfel de situaţii vor fi în mai multe judeţe din ţară, cum este şi judeţul Botoşani.

Ponta a arătat că, chiar dacă sunt localităţi unde social-democraţii îşi doresc să se înfrunte în alegeri cu liberalii sau invers, consideră că cel mai bine este să înfrunte împreună PDL.

„În fiecare loc unde se va bate PSD cu PNL va avea ceva de câştigat PDL. Trebuie să înţelegeţi că cea mai rea variantă este să câştige cineva de la PDL. Aici, la Suceava, nimic nu e mai important decât bătălia comună, că nu ne uităm la interese de partid ci la ceea ce avem de făcut pentru judeţ”, a spus Ponta.

El a mai arătat că Suceava este un judeţ în care frica este la putere şi că oamenii nu au curaj să se ridice împotriva celor de la PDL pentru că sunt şantajaţi.

„Oamenii merg aici împreună cu cei de la PDL pentru că Flutur primeşte foarte mulţi bani de la doamna Udrea, de la diverse alte doamne şi domni din care poate, peste jumătate, îi fură şi îi foloseşte fie la Bucureşti ca să-şi ţină lui funcţiile importante, fie ca să cumpere, ca să plătească oameni în judeţ”, a spus Ponta.

El a subliniat că USL se va bate în judeţul Suceava cu „frica, cu şantajul şi cu banii lor”, dar a atras atenţia că această bătălie nu poate fi câştigată decât dacă cei din USL au curaj.

Ponta a făcut un apel membrilor PSD şi PNL să aibă curaj şi să înfrunte PDL.

„Oamenii din judeţ nu vor avea curaj să se ridice împotriva a ceea ce se întâmplă decât dacă văd câţiva dintre dumneavoastră care au curaj şi care nu se lasă cumpăraţi sau şantajaţi”, a spus liderul PSD.

El le-a cerut acestora să aibă puterea să se bată cu cel mai corupt, mai demagogic şi mai dăunător sistem pe care Suceava şi România l-a cunoscut după 1989.

Ponta a mai arătat că oamenii îi spun că e mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu, că e mai multă presiune, că sunt mai multe ameninţări şi că se folosesc mult mai mulţi bani împotriva celor care nu se aliniază.

Preşedintele PSD a mai spus că în acest an se va vedea care sunt cu adevărat cei care doresc să se bată cu PDL arătând că sunt unii care cedează şantajului actualei puteri.

El a comparat situaţia actuală cu cea din 1989 când unii au avut curaj să se ridice împotriva regimului comunist şi atunci oamenii li s-au alăturat.

„Aşa cum nu au avut încredere în 1989 că nu pot să scape de Ceauşescu şi de PCR. Au fost nişte oameni care au avut curaj să se ridice. Eu cred că e de datoria USL să le arătăm că nu ne e frică şi că nu ne pot cumpăra”, a spus Ponta.

El le-a cerut membrilor PSD şi PNL să meargă din casă în casă şi, precum într-o reclamă tv, să întrebe: „Cine vă conduce. Cine este acela? Ei vor spune: un fluture. Nu, un hoţ. Cine va adus în situaţia în care sunteţi? Ei vor spune:un fluture, voi veţi spune: un mincinos” şi să le explice oamenilor de ce să nu-şi vândă votul”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă