26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSportPonta: Sper ca cei din USL să poată gestiona supărările, frustrările mai...

Ponta: Sper ca cei din USL să poată gestiona supărările, frustrările mai mult sau mai puţin legitime

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a declarat speranţa, joi, după anunţarea repartizării candidaturilor între partidele din USL, ca liderii PSD, PNL şi PC să poată gestiona în continuare „supărările, frustrările mai mult sau mai puţin legitime” care vor apărea în cadrul celor trei formaţiuni, potrivit Mediafax.

„Este important ca semnal pe care îl dăm că putem să trecem peste orice probleme sau orgolii locale şi să încercăm să ne prezentăm ca Uniunea Social Liberală, unită şi din punct de vedere juridic, ca o alternativă la ceea ce înseamnă Traian Băsescu şi PDL. Sper să putem gestiona în continuare supărările, frustrările mai mult sau mai puţin legitime şi să înţelegem că putem să fim acea alternativă de care România are nevoie”, a spus liderul social-democrat.

Ponta a menţionat că în cadrul negocierilor purtate în USL, conducerile celor trei formaţiuni au discutat sondajele de opinie făcute în ţară, pe judeţe, potrivit cărora la nivel naţional scorul este de circa 60 la sută vot politic pentru candidaţii USL şi 20 la sută pentru PDL.

Potrivit afirmaţiilor sale, aceasta reprezintă o cercetare fără precedent în România ca nivel cantitativ.

El a subliniat că în alegerea candidaţilor USL se ţine cont de voinţa alegătorilor şi nu doar de voinţa partidelor pe care e reprezintă.

„Suntem suficient de realişti să ştim că între sondajele de opinie şi ceea ce se întâmplă la vot poate exista o diferenţă. Nu putem măsura din punct de vedere sociologic frauda pusă în practică de instituţiie statului pentru PDL, cumpărarea de voturi, dar nu putem să evaluăm sociologic acea parte importantă a nehotărâţilor care astăzi spun că sunt nehotărâţi, dar, puşi în faţa unui vot decsiv pentru România, noi sperăm că vor veni să voteze pentru schimbare şi pentru o alternativă la puterea actuală”, a arătat şeful PSD.

De asemenea, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că între cele trei partide au existat negocieri dificile. El a precizat că nu a fost o negociere în sensul clasic, ci o „construcţie”.

„E foarte greu, foarte adesea, ca în interiorul unui singur partid să echilibrezi, să armonizezi, să selectezi ofertele individuale, personalităţile, potenţialii candidaţi. Cu atât mai greu este e atunci când e vorba despre mai multe partide, cu atât mai greu cu cât e vorba despre asemenea construcţie amplă, cu partide mari, cu ambiţii pe măsură”, a ţinut să sublinieze liderul liberal.

„Nu am avut numai de pus pe hârtie şi de împărţit conform unui algoritm nişte judeţe, nişte municipii, nişte nume de oameni, ci a trebuit să gândim cum vor funcţiona acestea în realitate, care vor fi modalităţile prin care principalul scop al acestei contrucţii să fie atins”, a precizat Antonescu.

Cele mai citite

Adolescenta ciclistă elvețiană Muriel Furrer a murit după un accident la campionatele mondiale.

Ciclista elvețiană Muriel Furrer a murit la o zi după ce, la vârsta de 18 ani, a suferit un accident grav în timpul cursei...

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...

Vine și recompensa după victoria cu RFS! Ce suma va câștiga FCSB în urma victoriei din Europa League

FCSB a învins RFS cu 4-1 în Europa League și ocupă locul 2 în clasament, având 3 puncte, la egalitate cu Ajax Amsterdam. Echipa FCSB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă