30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportPonta: România şi Guvernul trebuie să iasă din logica de război în...

Ponta: România şi Guvernul trebuie să iasă din logica de război în care stă de 8 ani de zile

Premierul Victor Ponta a susţinut, luni, o declaraţie de presp după ce miniştrii Ioan Rus şi Victpr Paul Dobre şi-au anunţat demisia.

România liberă vă prezintă, în format LIVE TEXT, cele mai importante declaraţii:

”Cabinetul actual este un cabinet temporar, până în luna noiembrie. Până în luna noiembire avem de asigurat o guvernare stabilă, mi-aş fi dorit ca acest guvern sa meargă în această formuală până in noiembrie, dar din cauza unei situaţii excepţionale se impun schimbări. Situaţia exceptională este dată de acţiunile preşedintelui suspendat, Traian Băsescu. Guvernul trebuie să se adapteze noii situaţii, nu atât prin schimbarea de oameni. Avem nevoie de o schimbare clară de strategie , ” a declarat premierul Victor Ponta, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi: REMANIERE LA GUVERN: Mircea Duşa la Interne, Mona Pivniceru la Justiţie şi Radu Stroe la Administraţie

Consider că România şi Guvernul  trebuie să iasă din logica de război în care stă de 8 ani de zile şi singurul răspuns pe care Guvernul trebuie să îl dea, trebuie să fie  un raspuns serios, responsabil. Românii sunt sătui de 8 ani de război, trebuie să începem reconstrucţia şi reconciliera noastra ca ţară. Preşedintele Crin  Antonescu a acceptat toate aceste propuneri, îmi doresc ca de mâine dimineaţă să intrăm în activitatea normală”, a adăugat premierul.

Propuneri de miniştri:

Ministrul Administraţiei:  Radu Stroe

Ministrul Internelor: Mircea Duşa

Ministrul Afacerilor Externe: Titus Corlăţeanu

Ralatia cu Parlamentul: Dan Şova

Ministrul Justiţiei: Mona Pivniceru

Premierul Ponta a adăugat că nu are nimic de reproşat foştilor miniştrii: ” Sunt oameni care şi-au făcut datoria. Vreau să le mulţumesc pentru activitatea lor.”

Premierul Ponta a mai declarat că speră ca Andrei Marga, retras de la conducerea Ministerului de Externe, să accepte noile atribuţii care îi vor fi acordate, fără să precizeze care sunt acestea.

„Ministrul Afacerilor Externe, domnul Marga, este o personalitate pe care o apreciez extrem de mult şi care cred că în continuare va reprezenta România numai în cel mai bun mod posibil în funcţiile pe care îmi doresc să le accepte în perioada imediat următoare”, a spus Ponta.

Cele mai citite

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...

Eroul de la Năstasia

Dragul nostru Ilie Năstase, cunoscut mai ales pentru câteva voleuri luate de la poliție fiind prins băut la volan, dar și pentru schimbarea...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă