23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportPonta dă înapoi? Privatizarea CFR Marfă pasată CSAT, condus de Traian Băsescu

Ponta dă înapoi? Privatizarea CFR Marfă pasată CSAT, condus de Traian Băsescu

Victor Ponta a declarat că preşedintele Traian Băsescu duce o politică de ură şi prigonire a oamenilor de afaceri români. Premierul s-a referit la declaraţiile preşedintelui despre omul de afaceri Gruia Stoica şi a adăugat că el nu a „controbăit prin conturile domnului Stoica, acest lucru îl face preşedintele”.

Premierul a ţinut să menţioneze că CFR Marfă va avea contractul de vânzare semnat doar după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), probabil în luna septembrie, iar procedura de privatizare va fi finalizată în termen de 60 zile.

Citeşte şi Bogdan Oprea: CSAT nu avizează contracte de privatizare, Ponta încearcă să fugă de responsabilitate

Contractul de privatizare a companiei CFR Marfă a fost aprobat de Guvern, în şedinţa de miercuri. Hotărârea de Guvern se referă la aprobarea elementelor principale ale contractului care urmează să fie încheiat între Ministerul Transporturilor şi Grup Feroviar Român (GFR) pentru transferul a 51% din capitalul CFR Marfă.

Premierul Victor Ponta a precizat că documentul va fi transmis însă şi Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, astfel încât preşedintele Traian Băsescu să nu lase Guvernul „să greşească”.

Citeşte şi Guvernul aşteaptă o decizie a CSAT pentru CFR Marfă: Oprea nu are drept legal să se exprime

De asemenea, Ponta a afirmat că va continua să respecte acordul de colaborare instituţională încheiat cu preşedintele Traian Băsescu. Premierul a adăugat că preşedintele nu a mai respectat înţelegerea, nefiind însă nici prima şi nici ultima dată când acesta nu îşi respectă cuvântul.

„Acel acord de colaborare instituţională, în ceea ce mă priveşte, eu sunt foarte hotărât să îmi respect obligaţiile care îmi revin. Din punctul de vedere al preşedintelui, e foarte clar că nu, domnia sa nu l-a mai respectat şi, mă rog, nu ar fi nici prima şi nici ultima dată când nu îşi respectă un cuvânt dat”, a spus Ponta.

Premierul a anunţat, miercuri, că va continua să ignore şi să trateze cu indiferenţă şi umor „ieşirile” preşedintelui Traian Băsescu.

„O colaborare instituţională între Guvern şi Preşedinţie trebuie să aibă la bază interesul public, nu interese personale, demagogice, generate de lansarea unui partid”, a spus Ponta, într-o conferinţă de presă de la Palatul Victoria.

Premierul a spus că şi în octombrie 2012 au existat declaraţii demagogice ale preşedintelui, asemănătoare celor lansate la începutul acestei săptămâni, care au fost însă sancţionate de populaţie la votul din decembrie.

Declaraţia premierului este replică la anunţul lui Traian Băsescu de luni, când preşedintele a susţinut că va lua în 23 august o decizie definitivă privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor.

Preşedintele a mai afirmat că anunţul Guvernului că trebuie aşteptat avizul Consiliului Concurenţei pentru semnarea contractului de privatizare a CFR Marfă este o „intoxicare şi o minciună”.

Totodată, Băsescu a arătat că firma care a câştigat licitaţia pentru a cumpăra CFR Marfă nu are banii necesari pentru a plăti suma convenită şi caută bani „pe la bănci”.

Cele mai citite

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă