20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportPonta: Băsescu este ca şi cucul care iese la 18.30 şi face...

Ponta: Băsescu este ca şi cucul care iese la 18.30 şi face scandal

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu nu a mai denunţat Pactul de coabitare deoarece nu mai este la fel de curajos ca înainte, fiind doar ca un „cuc” care iese la ora 18.30 pentru a face scandal, transmite Mediafax.

„I-a murit curajul, a zis ceva dimineaţa şi până seara…nu mai e nici preşedintele curajos, cum era pe vremuri, acum zice ceva la televizor şi după aia gata, pleacă acasă”, a spus Ponta, solicitat de jurnalişti să comenteze faptul că preşedintele nu a mai denunţat Pactul, aşa cum a anunţat iniţial, deoarece prevederile documentului ar face parte din Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).

Citeşte şi Ponta: Pactul de coabitare a fost necesar pentru un obiectiv comun cu Antonescu şi Dragnea

Ponta a adăugat că nu i s-a părut să fi fost „girat” de către preşedinte anul trecut, înainte de alegeri.

„Doar în sensul regnului animal mă gira. M-a girat pe mine vreodată Băsescu cu ceva ? Doamne fereşte, cred că ar fi un lucru foarte grav (…) Mi-aş dori ca român în primul rând, nu doar ca prim-ministru, să avem un preşedinte serios şi responsabil. Nu avem asa ceva, e – cum zicea un jurnalist ? – e ca şi cucul care iese la 18.30 şi zice ceva, face un scandal, de fiecare dată pe altă temă”, a adăugat Ponta.

Citeşte şi Băsescu: Ponta a încălcat Pactul de coabitare. Rămânerea lui Dragnea în Guvern, o greşeală

Preşedintele Băsescu a declarat, joi, că că va face o analiză privind pactul de coabitare cu premierul Ponta şi se va pronunţa în cursul după-amiezii, menţionând că cel mai important punct, independenţa justiţiei, „s-a prăbuşit ieri” şi acest lucru îl face să se îndrepte spre denunţarea acestui pact.

Tot atunci, preşedintele a declarat că nu îl mai „girează” pe premierul Victor Ponta, pentru că „a încălcat grav” pactul de coabitare şi „s-a băgat cu bocancii în justiţie”.

Citeşte şi Antonescu: România e o ţară semi-bananieră în Europa din cauza pactului de coabitare

Luni, preşedintele a declarat că premierul a încălcat pactul de coabitare pe politică externă, justiţie şi stat de drept, adăugând că a decis declanşarea, marţi, a unor consultări tehnice, prevăzute în acord, în legătură cu aceste domenii.

 
Cele mai citite

Atac masiv cu drone al Ucrainei pe teritoriul Rusiei: 125 de drone distruse, daune în mai multe regiuni

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, Ucraina a lansat un atac de amploare cu drone pe teritoriul Rusiei, provocând daune în mai multe...

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe...

Restaurantele din București, mai scumpe decât cele din Praga și Varșovia

Prețurile practicate de restaurantele din București au ajuns să depășească nivelul celor din orașe precum Praga sau Varșovia și se apropie rapid de standardele...
Ultima oră
Pe aceeași temă