13.5 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSportUPDATE DNA: Nu s-a primit NICIO sesizare de la preşedinte. Bogdan...

UPDATE DNA: Nu s-a primit NICIO sesizare de la preşedinte. Bogdan Oprea: Ponta a minţit când a spus că preşedintele Băsescu a sesizat DNA cu privire la atribuirea lucrărilor la Comarnic-Braşov

UPDATE 16:53  DNA: NU a fost primită şi nici nu s-a înregistrat nicio sesizare de la Preşedintele României sau de la administraţia prezidenţială având ca obiect atribuirea sau nereguli privind lucrările la autostrada Comarnic-Braşov.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară la o emisiune televizată, că preşedintele Traian Băsescu, a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie privind atribuirea lucrărilor la autostrada Comarnic-Braşov, informează Mediafax. Un an şi două luni am negociat, am făcut toate procedurile, am trimis la EUROSTAT, am făcut absolut tot. Trebuia să semnăm contractul. A ieşit domnul Băsescu, ţineţi minte, la învestitura domnului Rus, şi a zis: «Vedeţi, corupţie!»”.”Şi a făcut sesizare la DNA. Atenţie, a făcut sesizare pentru un contract pe care noi nu l-am semnat"

Replica de la Palatul Cotroceni nu a întărziat să apară. Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Bogdan Oprea, a precizat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu nu a făcut nicio sesizare la DNA cu privire la atribuirea lucrării la Autostrada Comarnic -Braşov, aşa cum, “în mod mincinos”, a afirmat premierul Victor-Viorel Ponta. “În discursul susţinut la învestirea în funcţie a ministrului Transporturilor, domnul Ioan Rus, în data de 25 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, domnul preşedinte Traian Băsescu a atenţionat asupra unor suspiciuni din timpul procedurii de atribuire a acestor lucrări, suspiciuni care au provocat retragerea a două bănci europene extrem de importante care, în mod uzual, finanţează proiecte în România”, a adăugat Oprea.

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, la depunerea jurământului, noului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, să fie atent la premisele contractării Autostrăzii Comarnic-Braşov, precizând că, din informaţiile sale, deja s-au produs acte de corupţie.

La sfârşitul lunii martie, ministrul Transporturilor anunţa că acordul pentru construcţia autostrăzii va fi semnat în iunie, nu în aprilie, aşa cum se anunţase iniţial, amânarea termenului fiind un lucru "eminamente pozitiv" întrucât statul a reuşit să obţină angajamentul ferm din partea BEI, BERD şi Băncii Mondiale pentru susţinerea proiectului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă