La alegerile pentru ocuparea locului lăsat liber de Liviu Dragnea la conducerea Consiliului Judeţean Teleorman, democrat liberalii au l-au avut candidat pe fratele fostului şef al PNA-ului lui Adrian Năstase
Partidul Democrat Liberal e tot mai lipsit de vlagă în confrutările electorale. Duminică au fost organizate alegeri parţiale în mai multe localităţi din România, printre care fiefurile cele mai importante au fost Alexandria, acolo unde miza a fost preluarea locului lăsat liber de Liviu Dragnea la Consiliul Judeţean Teleorman, şi Slatina, unde scopul candidaţilor a fost obţinerea conducerii primăriei locale. În ciuda acestor mize, PDL a optat să meargă în alegerile teleormănene cu un candidat al cărui nume este mai degrabă legat de PSD, Constantin Amăriei.
Fost inspector şcolar general , fratele procurorului şef al Parchetului Naţional Anticorupţie Ioan Marie, deputat PSD între 2004 şi 2008, Constantin Amăriei a candidat dumunică, pentru şefia Consiliului Judeţean Teleorman, din partea PDL. Contracandidatul principal a fost Adrian Gâdea, despre care surse locale au afirmat că ar fi omul băgat la înaintare de Liviu Dragnea, fost preşedinte al CJ Teleorman, devenit între timp vicepremier în guvernul Ponta.
Adrian Gâdea a obţinut o victorie lejeră în judeţul dominat de actualul vicepremier. El a obţinut 81% din voturi. Candidatul democrat liberalilor a primit doar 12,9% din voturi. Pe locul trei a ieşit Tudor Neagu, din partea PP-DD, cu 4,9% din voturi.
Se cere demisia lui Vasile Blaga
Confuzia de la nivelul PDL Teleorman este evidentă şi prin faptul că şefia filialei este asigurată de Teodor Niţulescu, unul dintre politicienii campion la traseism. Acesta a fost prefect de Teleorman din partea PDSR, a trecut la Partidul România Mare, s-a înscris apoi în Partidul Conservator şi a ajuns în cele din urmă la PDL. Atât Teodor Niţulescu, cât şi Constantin Amariei au fost excluşi în 2007 din partidele în care activau la acea vreme pentru că au votat împotriva suspendării din funcţia de preşedinte al statului a lui Traian Băsescu.
Teodor Niţulescu ne-a declarat că este mulţumit de rezultatul alegerilor de duminică. „Am obţinut cu două procente mai mult decât în decembrie. Mai mult, prezenţa la vot a fost mult mai scăzută acum, numai 30% faţă de 70% la alegerile locale din iunie anul trecut, ceea ce e un lucru bun”, a menţionat preşedintele PDL Teleorman. Acesta mizează pe o rupere a USL. „Sperăm că îi vom învinge lpe cei de la PSD la alegerile europarlamentare, separat şi nu o coaliţie de patru partide cum este acum”, şi-a exprimat optimismul Teodor Niţulescu.
Totuşi, non-combatul practicat de PDL în ultima vreme a nemulţumit mai mulţi lideri din eşalonul doi central al partidului, care cer deschis demisia preşedintelui Vasile Blaga. “Eu cred că este un alt succes al actualei conduceri a PDL.Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Cezar Preda ştiu cum este să câştigi alegeri cu oameni de la PSD. Ar trebui să continuăm cu actuala conducere ca să avem astfel de rezultate, cum am avut acum şi cum am avut şi în decembrie. Nu pot decât să îi felicit”, a fost ironic europarlamentarul Cristi Preda.
Eşec şi la Slatina
Eşecul PDL este şi mai evident la Slatina, acolo unde a avut loc tot duminică scrutinul pentru ocuparea scaunului de primar al Slatinei, rămas liber după ce fostul edil, Darius Vâlcov a fost ales senator. Cel care a câştigat alegerile a fost candidatul USL Minel Prina, care a obţinut 70,36% din voturi. Acesta a fost urmat de candidatul Partidului Poporului, cu 16,81% din voturi. Numele propus de PDL, Ana Anghel, a ieşit abia pe locul trei, cu 4,89% din opţiunile slătinenilor.
Victoria uselistului este cu atât mai spectaculoasă cu cât Minel Prina a fost a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, cu numai două luni în urmă, pentru fapte de corupţie. Procurorii DNA au stabilit că în perioada august 2004 – martie 2006, acesta atribuit în mod ilegal unor firme 18 contracte pentru execuţia unor lucrări, potrivit Mediafax.