12.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportPD-L ataca guvernarea cu motiunea speciala "Ei cu ei, noi cu voi"

PD-L ataca guvernarea cu motiunea speciala „Ei cu ei, noi cu voi”

Presedintele PD-L, Emil Boc, a anuntat ieri ca formatiunea pe care o conduce va initia o motiune de cenzura "speciala", intitulata "Ei cu ei, noi cu voi". Initiativa PD-L nu va avea efecte juridice, fiind una "simbolica". Cu motiunea in brate, PD-L a anuntat ca a finalizat si listele pentru alegerile parlamentare.

Primul semnatar al motiunii speciale a fost chiar Emil Boc, urmat de restul conducerii centrale a PD-L. Urmeaza ca textul sa fie trimis in teritoriu, sa fie semnat si de cetatenii care doresc sa se alature demersului. "PNL si PSD sunt partidele baronilor, iar Guvernul PNL-PSD este consiliul suprem al baronilor", a declarat ieri presedintele PD-L la finalul Colegiului Director al partidului. Boc i-a acuzat pe liberali si social-democrati de dispret la adresa cetatenilor, manifestat prin refuzul Guvernului de a aplica Legea pensiilor pentru grupele I si II de munca, precum si prin actul normativ prin care salariile profesorilor sunt marite cu 50%. "Pana acum, am depus la Parlament mai multe motiuni, dar au fost respinse.

 

Acum e timpul ca cetatenii sa voteze aceasta motiune pe 30 noiembrie, data alegerilor parlamentare", a adaugat liderul democrat-liberal. PD-L va depune motiunea la Parlament cu o saptamana inainte de alegerile parlamentare si o va populariza in campania electorala. In textul "motiunii speciale" se arata ca, "in numele cetatenilor Romaniei, Guvernul PNL-PSD trebuie sa plece". PD-L afirma ca "in bugetul irosit iresponsabil de acest Guvern se gasesc miliarde numai pentru primarii candidati si protejati de partid sau pentru Dacii de 70.000 de euro". Pentru ca nu a dorit sa candideze in sectorul 5, a carui organizatie PD-L o conduce, liderul deputatilor PD-L, Cristian Radulescu, a fost inlaturat de la sefia filialei. Radulescu a anuntat ieri ca va candida in colegiul 6 senatorial din Bucuresti, "in sectorul 3", un fief PD-L condus de Liviu Negoita. 

 

Intrebat daca in aceste conditii va mai conduce filiala de sector democrat-liberala, el a precizat ca nu o mai conduce de mult. "Am predat-o de trei saptamani", ne-a declarat, adaugand ca la sefia filialei ii va tine locul "un consilier de acolo". Printre candidatii bucuresteni aprobati ieri de conducerea PD-L se numara fostul consilier prezidential al lui Ion Iliescu, Ioan Talpes, care va candida pentru un mandat de senator in colegiul 7, si afaceristul Silviu Prigoana, care va intra in cursa electorala in colegiul 15 pentru un mandat de deputat.

Medicul Adrian Ciocalteu va candida pentru un post de deputat in colegiul 17, iar Elena Udrea si-a schimbat colegiul: ea nu va mai candida in colegiul 24, care i-a fost cedat lui Cristian Poteras, ci in cel cu numarul 25. Pe listele bucurestene se regasesc numerosi parlamentari ai partidului, precum si lideri de la centru. In teritoriu, patronul Angst, Sorin Minea, va fi in Ilfov contracandidatul premierului Calin Popescu Tariceanu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă