6 C
București
joi, 9 ianuarie 2025
AcasăSportParlamentului s-ar putea reuni marţi pentru a discuta numirile în CA-urile SRR...

Parlamentului s-ar putea reuni marţi pentru a discuta numirile în CA-urile SRR şi CNA

Conducerea Parlamentului s-ar putea întruni, marți dimineața, pentru a lua în discuție demararea procedurilor necesare numirii unor membri în CNA și în consiliul de administrație al SRR, informează Mediafax.

”Biroul permanent i-a solicitat președintelui Senatului să ia legătura cu președintele Camerei Deputaților să organizeze mâine un Birou Permanent reunit, probabil dimineața, la ora 9.30-10.00 pentru a se lua în discuție demararea procedurilor necesare numirilor în CA-urile SRR şi CNA, dat fiind faptul că aceste proceduri țin de Camerele reunite, de comisiile reunite de cultură”,  a anunțat, luni, vicepreședintele Senatului Cristian Dumitrescu.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi-a încheiat activitatea la sfârşitul lunii octombrie şi o va mai putea relua abia după ce Parlamentul va numi patru noi membri în locul celor ale căror mandate au expirat, respectiv Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Radu Călin Cristea şi Christian Mititelu.

La sfârşitul lunii septembrie, Narcisa Iorga a fost propusă pentru un nou mandat de membru titular în CNA, de preşedintele Traian Băsescu, iar Radu Călin Cristea a fost la rândul său propus pentru un nou mandat, de Guvern. De asemenea, Guvernul l-a propus ca membru titular în CNA pe Gabriel Tufeanu. Pe de altă parte, Camera Deputaţilor nu a trimis încă propunerea pentru un membru titular în CNA.

În cazul Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, pe 16 iunie, plenul Parlamentului a aprobat noua componenţă a Consiliului, cu 332 de voturi "pentru" şi 49 "împotrivă", membrii CA depunând atunci şi jurământul pentru învestirea în funcţie, după ce mandatul fostului CA al SRR se încheiase la sfârşitul lunii iunie.

Noul Consiliu este format din membrii titulari Mirela Ioana Fugaru, Ilie Virgil Daniel, Ruxandra Săraru (propuşi de grupul parlamentar PSD), Alexandru Ducu Bertzi (propus de PNL), Ovidiu Miculescu (propus de Guvern), Radu F. Alexandru (din partea PDL), Maria Ţoghină (propusă de Administraţia Prezidenţială), Alina Stanciu (propusă de PC), Demeter Andras Istvan (UDMR), Alexandra Dumitraşcu (PPDD), Ana Florea (grupul minorităţilor naţionale), Nicoleta Viorica Balaci şi Adrian Doroş (din partea angajaţilor SRR).

Judecătorii Curţii Constituţionale (CC) au decis, pe 3 iulie, că hotărârea Parlamentului privind numirile în noul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune nu a fost constituţională, întrucât nu s-au respectat prevederile privind nominalizarea candidaţilor în funcţie de algoritmul politic şi de ponderea grupurilor parlamentare.

Cele mai citite

Temperatura și clima în Zanzibar: când este cel mai bine să vizitezi?

Destinație turistică de top în 2025, arhipelagul Zanzibar te așteaptă cu un climat tropical, caracterizat prin temperaturi ridicate și umiditate pe tot parcursul...

Temperatura și clima în Zanzibar: când este cel mai bine să vizitezi?

Destinație turistică de top în 2025, arhipelagul Zanzibar te așteaptă cu un climat tropical, caracterizat prin temperaturi ridicate și umiditate pe tot parcursul...

Joe Biden, despre alegerile din SUA: „Cred că aș fi putut câștiga, dar nu voiam să fiu președinte la 86 de ani”

Fostul lider american reflectează asupra deciziei de a se retrage din cursa pentru Casa Albă. Joe Biden are un mesaj și pentru viitorul lider...
Ultima oră
Pe aceeași temă