Pandemia le-a blocat motoarele: nouă abandonuri în Formula 1

Formula 1, ediția pandemică 2020, a început cu prima cursă din cele două programate pe circuitul Red Bull Ring, Austria.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 06.07.2020 - 10:22

Valtteri Bottas a confirmat supremația tehnică a mașinilor Mercedes și a condus de la un capăt la altul o cursă presărată cu abandonuri. Nouă dintre cei 20 piloți prezenți la start nu au trecut linia de finish, cu toții renunțând în urma unor defecțiuni tehnice.

Penalizat cu 5 secunde pentru un acroșaj asupra lui Alexander Albon cu care se afla în luptă pentru locul 2, campionul mondial Lewis Hamilton a ratat la miimi de secundă podiumul, fiind devansat chiar în ultimul tur de revelația cursei, Lando Norris (McLaren), primul loc trei din carieră.

Pe poziția secundă a terminat Charles Leclerc (Ferrari), care a avut norocul de a urca de pe locul 7 de la start grație unei singure depășiri și a abandonurilor și penalizării lui Hamilton.

Următoarea cursă în Formula 1 va avea loc pe același circuit, la sfârșitul săptămânii. Organizatorii Marelui Circ au anunțat până acum curse doar în Europa, fiind șanse mici ca etape de Formula 1 să aibă loc în China ori SUA.

Comentarii