Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Olimpiada de la Tokyo, la „mâna” coronavirusului

În pofida epidemiei de coronavirus care a cuprins întreaga planetă, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au anunțat că nu iau în calcul anularea competiţiei.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 28.02.2020 - 08:48

În contextul în care alte manifestări sportive din Japonia, printre care și meciurile de fotbal şi ritualurile de deschidere a turneului de sumo, sunt vizate de amânări sau anulări, apar și primele semne de întrebare privind menținerea Jocurilor Olimpice de vară la Tokyo.

„Nu ne-am gândit la asta și nu am auzit vorbindu-se despre acest lucru. Am întrebat şi ni s-a spus că nu există un astfel de proiect”, a spus preşedintele comitetului de organizare a Olimpiadei de la Tokyo, Toshiro Muto.

Conform spuselor lui Muto, organizatorii vor examina mijloacele de a răspunde cererilor premierului Shinzo Abe de a anula, amâna sau reduce amploarea evenimentelor în următoarele două săptămâni, pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus. „Vom lua deciziile noastre studiind fiecare eveniment separat. Principiul nostru de bază este să organizăm competiția aşa cum este prevăzut”, a adăugat el.

Totuși, cel mai vechi membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Dick Pound, a recunoscut că situația este una foarte delicată, iar organizaţia din care face parte va lua o decizie în timp util, în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). „Este o decizie extrem de complicată, care nu poate fi luată fără să ai informaţii verificate în prealabil. Nu poţi să amâni un eveniment de amploarea Jocurilor Olimpice. Vom da verdictul cel târziu în luna mai, deoarece trebuie luate măsuri sporite de securitate, de la mâncare şi hoteluri până la studiourile TV”, a declarat Pound.

Acesta a comentat și pe marginea speculațiilor conform cărora Londra ar putea fi varianta de rezervă pentru găzduirea Jocurilor Olimpice. „Este un nou tip de război, dacă epidemia se extinde probabil Jocurile vor fi anulate. Japonia a investit deja peste 12 miliarde de dolari și ar fi greu să ne mutăm în alt oraş”, a explicat oficialul CIO.

Comentarii

loading...