21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportOlguţa Vasilescu: Procurorul general al României ar trebui să-şi dea demisia sau...

Olguţa Vasilescu: Procurorul general al României ar trebui să-şi dea demisia sau să fie demisă

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, ar trebui să-şi dea demisia sau să fie demisă de ministrul justiţiei, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD, Olguţa Lia Vasilescu, citată de Agerpres.

 

”Credem că este timpul ca cineva să devină responsabil. Fie dna Kovesi, care conduce această instituţie, devenită un fel de centru de producţie tv, ar trebui să-şi dea demisia, fie dl ministru al justiţiei care a nominalizat-o pentru a fi numită de preşedintele României, ar trebui să-i ceară demisia sau să o demită. E foarte posibil ca informaţiile să nu fi fost transmise presei de dna Kovesi, aşa cum spune şi dumneaei, asta nu înseamnă însă că nu au plecat de la subordonaţii domniei sale, ceea ce este la fel de grav din punctul nostru de vedere şi dovedeşte acelaşi lucru şi anume că se fac dosare pentru televiziuni şi nu pentru justiţie. Din păcate, nu este prima oară când se întâmplă. Cazul aproape tinde să aibă o frecvenţă săptămânală”, a declarat  Olguţa Vasilescu, referindu-se la informaţiile apărute în urmă cu două zile pe blogul jurnalistului Victor Ciutacu.

În context, ea a făcut referire şi la stenogramele apărute în presă din ”dosarul Voicu’‘ şi lipsa unui vinovat.

”Victor Ciutacu a demonstrat pe blogul său ceea ce noi repetăm de câţiva ani şi anume că principala sursă de informare a presei, în mod ilegal, sunt instituţiile statului român, care ar trebui să apere legalitatea”, a adăugat Olguţa Vasilescu.

Ea a mai spus că PSD va propune Comisiei juridice din Senat să îi invite la audieri pe procuror general şi ministrul justiţiei ”pentru a da explicaţii despre cum este încălcată legea, sistematic, chiar de către instituţiile statului care ar trebui să o apere”: ”Suntem convinşi că şi CSM se va autosesiza”.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie susţine, într-un comunicat de presă difuzat miercuri, că a transmis jurnaliştilor, pe 14 octombrie 2010, rechizitoriul în dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, numai de pe adresa oficială a biroului de presă şi după ce dosarul a fost remis instanţei de judecată, potrivit Agerpres.

Poziţia Parchetului General vine după ce pe blogul unui jurnalist a fost postat un articol potrivit căruia procurorul general Laura Codruţa Kovesi ar fi trimis unui ziarist de la un cotidian central, de pe adresa oficială a procuroarei, rechizitoriul în dosarul Vântu, având menţiunea „rechizitoriu vantu curatat ultima varianta”.

Cele mai citite

Iranul a decretat cinci zile de doliu național după uciderea liderului Hezbollah Hassan Nasrallah

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a decretat sâmbătă cinci zile de doliu naţional, după moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, ucis vineri la Beirut...

Patriarhia Română îndeamnă la rugăciune și solidaritate din partea clericilor și credincioșilor în fața avertizărilor meteo de furtuni

În contextul avertizărilor meteorologice de cod galben și portocaliu de furtuni puternice și ploi abundente, Patriarhia Română face apel la rugăciune și solidaritate din...

Răspunsul Hezbollah după moartea liderului său Hassan Nasrallah

Gruparea teroristă Hezbollah a confirmat, sâmbătă, moartea liderului său, Hassan Nasrallah, după ce Israelul a anunțat că acesta a fost ucis vineri într-un atac...
Ultima oră
Pe aceeași temă