16.9 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSportNoul judecฤƒtor al CCR, Maya Teodoroiu, a depus jurฤƒmรขntul la Palatul Cotroceni....

Noul judecฤƒtor al CCR, Maya Teodoroiu, a depus jurฤƒmรขntul la Palatul Cotroceni. Ce mesaj i-a transmis Iohannis

Noul judecฤƒtor al Curลฃii Constituลฃionale, Simona Maya Teodoroiu, a depus, joi, în jurul orei 11:30, jurฤƒmântul la Palatul Cotroceni. La ceremonie a participat ministrul Justiศ›iei, Robert Cazanciuc, dar a lipsit premierul Victor Ponta.

De la ceremonia de învestiturฤƒ a noului procuror a lipsit ศ™i preศ™edintele Camerei Deputaศ›ilor, Valeriu Zgonea, în locul lui a venit Florin Iordache.

Preศ™edintele Klaus Iohannis a a felicitat-o, joi, pe Maya Teodoroiu ศ™i i-a dorit mult succes în aceastฤƒ funcศ›ie. El a vorbit, în cadrul discursului, despre importanศ›a muncii pe care membrii CSM o depun, întrucât reprezintฤƒ ”un stâlp al democraศ›iei”.

Simona Maya Teodoroiu, propusฤƒ de PSD, a fost aleasฤƒ, miercuri, de plenul Senatului în calitatea de judecฤƒtor al Curศ›ii Constituศ›ionale.

Ea a obศ›inut votul favorabil a 87 de senatori, în timp ce Mona Lisa Neagoe, susศ›inutฤƒ de PNL, a beneficiat de 73 de voturi.

Simona Maya Teodoroiu a fost secretar de stat în Ministerul Justiลฃiei din mai 2012, cu excepลฃia perioadei ianuarie – aprilie 2013, când a ocupat poziลฃia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructurฤƒ ลŸi Investiลฃii Strฤƒine (DPIIS) din cadrul Guvernului.

În Ministerul Justiลฃiei, Teodoroiu se ocupa, între altele, de coordonarea activitฤƒลฃii de monitorizare ลŸi raportare, în contextul Mecanismului de Cooperare ลŸi Verificare, coordonarea pregฤƒtirii contribuลฃiei României în domeniul justiลฃiei, pentru reuniunile miniลŸtrilor în cadrul Consiliilor "Justiลฃie ลŸi Afaceri Interne", coordonarea implementฤƒrii Strategiei Naลฃionale Anticorupลฃie (SNA), coordonarea activitฤƒลฃii de elaborare a proiectelor de acte normative având ca obiect ratificarea, aprobarea sau aderarea României la tratatele internaลฃionale.

Ceremonia de depunere a jurฤƒmântului de cฤƒtre Simona Maya Teodoroiu va avea loc înainte de deplasarea pe care preลŸedintele Klaus Iohannis o va face la Laserul de la Mฤƒgurele.

Cele mai citite

Medic de la ATI, rฤƒnit grav รฎntr-un accident rutier. Se afla pe marginea drumului

Virginia Armega medic รฎn cadrul secศ›iei ATI a Spitalului Judeศ›ean de Urgenศ›ฤƒ Tรขrgu Jiu, a fost rฤƒnitฤƒ รฎn urma accidentului din localitatea ศšicleni, care...

Ediศ›ie Tezaur cu dobรขnzi neimpozabile de pรขnฤƒ la 7%

Titlurile de stat emise รฎn cadrul Programului Tezaur sunt transferabile ลŸi se pot rฤƒscumpฤƒra รฎn avans. Titlurile pot fi achiziลฃionate de la Trezoreria Statului, รฎntre...

Erik Ten Hag, sub presiune! Manchester United continuฤƒ seria dezastruoasฤƒ รฎn Premier League

Seria de meciuri fฤƒrฤƒ victorie a lui Manchester United sub conducerea lui Erik Ten Hag continuฤƒ, echipa a acumulat doar 8 puncte dupฤƒ 7...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ