17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportNegocieri in diagonala in PSD

Negocieri in diagonala in PSD

» Cristian Diaconescu dezminte zvonurile ca s-ar putea retrage din cursa pentru sefia PSD pentru a-i face partie lui Adrian Nastase, care e "din ce in ce mai decis" sa candideze.

» Nici Miron Mitrea nu elibereaza culoarul, in ciuda speculatiilor ca si el ar negocia cu Nastase pentru a primi postul de secretar general. Mai mult, Mitrea pluseaza, invitandu-l pe fostul premier sa i se alature in lupta pentru mandatul de presedinte al partidului.

Presedintele consiliului national al PSD, Adrian Nastase, inca se mai joaca de-a Traian Basescu si amana anuntul candidaturii la sefia partidului. El spune totusi ca e "din ce in ce mai decis" sa se bata pentru scaunul de presedinte, dar ca decizia finala o va lua pe 4 februarie, la sedinta Consiliului National. "Deocamdata, eu cred ca am dat un mesaj destul de clar celor care doreau sa stie care este pozitia mea in legatura cu aceasta candidatura si cei care au dorit sa inteleaga mesajul l-au inteles", a declarat misterios Adrian Nastase.

Daca pana la urma se va hotari sa se ia la tranta cu Mircea Geoana, fostul premier s-ar putea bucura de sprijinul lui Cristian Diaconescu, sustin surse din PSD. Potrivit acestora, Diaconescu i-ar fi promis marti lui Nastase ca se retrage din competitie daca acesta din urma este ferm in intentia de a candida. Fostul prim-ministru i-ar fi promis la schimb colegului sau functiile de presedinte executiv sau de sef al Consiliului National. Cartea retragerii lui Diaconescu o joaca si tabara Vanghelie-Geoana, insa fara prea mare succes. Cel putin deocamdata, Cristian Diaconescu dezminte zvonurile abandonarii competitiei: "Ma intreb cat va mai tine genul asta de aberatii, de informatii aparute pe surse despre unul sau altul. E vorba de stilul unora care au inveninat PSD in ultima vreme. Nu se pune problema nici unui fel de discutii si aranjamente intre mine si altcineva. Nu ma retrag din cursa".

Negocieri in diagonala
Nastase ar negocia in paralel cu Miron Mitrea, caruia i-ar fi promis in schimbul retragerii functia de secretar general al partidului, dupa cum spun sursele citate. Ca si Diaconescu, Mitrea spune ca nu da inapoi, ba, mai mult, i-a adresat lui Nastase o invitatie publica de a se alatura echipei sale. "Pot sa discut despre toate lucrurile bune pe care le-a facut Adrian Nastase pentru PSD si sa-l invit public, asa cum am facut-o si cu Cristi Diaconescu, sa vina alaturi de mine intr-o echipa redutabila pentru reconstructia partidului, intr-o echipa care sa ne duca la guvernare pana cel tarziu in 2012", scrie Mitrea pe blog. De partea cealalta, intrebat daca posibila candidatura a lui Nastase ii va crea probleme la congres, Mircea Geoana a preferat un raspuns diplomatic: "Suntem un partid mult prea serios. Suntem oameni mult prea seriosi ca sa putem sa ne lasam dusi in derizoriu intr-un tip de campanie".

Nastase bate la usa lui Basescu?
Pana la congres ramane insa valabila intrebarea daca Nastase isi doreste sau nu postul lui Geoana. La bursa zvonurilor se spune ca ezitarea de a-si anunta candidatura ar fi doar o strategie a liderului PSD. El ar lua, de fapt, in calcul aceasta varianta de mai multa vreme. Se pare ca ar fi solicitat si o intrevedere cu presedintele Traian Basescu, cu care ar fi vrut sa discute posibilitatea revenirii la sefia PSD, dar seful statului ar fi refuzat. Tot ieri, pe scena politica se vehicula ca Nastase s-ar fi cerut la Traian Basescu si pentru a-i cere ajutorul in dosarele din justitie. Intrebat de Romania libera daca Nastase a cerut o intalnire cu seful statului, un oficial al Administratiei Prezidentiale a afirmat: "Posibil. Nu pot nici sa confirm, nici sa infirm. Pe cai oficiale nu a incercat, dar mai sunt si alte cai de a ajunge la presedinte". Adrian Nastase nu a raspuns solicitarilor ziarului nostru de a comenta subiectul.

Cele mai citite

iOS 18 s-a lansat. Interconectare mai bună între iPhone şi Android

Apple a lansat iOS 18 și iPadOS 18, aducând o serie de noi funcționalități pentru iPhone și iPad. iOS 18 s-a lansat Una dintre cele...

Aplicația mobilă prin care se poate solicita ridicarea PET-urilor reciclabile la domiciliu

Ion Bogdatu și Bogdan Roșu, experți în programare și marketing online, au lansat o aplicație mobilă inovatoare numită Reverse PET, conform Ziarului Financiar. Această...

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată într-un accident mortal

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată în teribilul accident rutier din localitatea Bumbești Pițic, din județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă