20.3 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSportNastase vrea sa reformeze PSD cu Miky Spaga

Nastase vrea sa reformeze PSD cu Miky Spaga

Adrian Nastase s-a plictisit sa stea pe tusa si isi pregateste reintoarcerea in prim-planul politicii cu "alternativa Nastase pentru reforma PSD".
Dupa ce saptamana trecuta si-a lansat o noua carte si a vazut ca la acest eveniment au venit toate fostele "glorii" ale guvernarii sale plus cativa finantatori de marca (printre care si controversatul om de afaceri Nicu Niro), Adrian Nastase a tras concluzia ca "are priza la public" si s-a hotarat sa iasa din umbra. Impreuna cu fostul secretar general al PSD Miron Mitrea si cu fostul secretar general al Guvernului Eugen Bejinariu, Nastase a pus la cale formarea unui "grup de initiativa pentru reforma PSD – alternativa Nastase", maestru de ceremonii fiind Serban Mihailescu. Acesta s-a ocupat in ultimele zile de lansarea invitatiilor la o prima adunare a grupului de initiativa, invitatii adresate cu precadere fostilor membri ai Guvernului Nastase, trasi pe linie moarta in PSD, dar si unora dintre parlamentarii partidului. Aseara urma sa aiba loc intalnirea grupului la un hotel din Bucuresti, al carui patron este Ion Antonescu, si el fost secretar de stat in cabinetul Nastase. Vicepresedintele PSD Ion Stan, unul dintre apropiatii lui Nastase, a fost insarcinat sa-i coopteze in grup si pe cativa din liderii Biroului Permanent al partidului, dar cu rugamintea expresa sa nu-i spuna lui Mircea Geoana. si pe Viorel Hrebenciuc au incercat "complotistii" sa-l ademeneasca, serban Mihailescu prezentandu-i acestuia ca argument suprem pentru succesul revolutiei nastasiene faptul ca la acea lansare de carte "a venit lume buna ca pe vremuri cand Adrian era puternic". Potrivit unor informatii din PSD, Adrian Nastase mizeaza pe nemultumirile acumulate in partid la adresa lui Mircea Geoana in speranta ca prin toamna ar putea provoca un congres extraordinar pentru schimbarea presedintelui partidului. Nastase si Mitrea mizeaza de asemenea pe ajutorul liderului de la Cluj Ioan Rus, nemultumit si el de jocul duplicitar al lui Geoana din ultimele saptamani in raport cu Tariceanu si Basescu. In plus, desi s-a gandit la Ion Iliescu, acesta este in concediu medical. Consilierul acestuia, Victor Opaschi, a anuntat ca Ion Iliescu a fost diagnosticat cu zona zoster, ca are aceasta afectiune de o saptamana si si-a exprimat speranta ca se va recupera complet in alte sapte zile. Nastase spera intr-o candidatura de succes la presedintia PSD, principalul sau argument fiind acela ca el a adus partidul in Parlament cu 37%, in vreme ce Mircea Geoana l-a coborat in doi ani si jumatate la 12%.

Culise
Grupul lui Nastase a fost rapid botezat de pesedistii carcotasi ca fiind "Grupul de initiativa de pe langa DNA", avand in vedere ca mai toti pesedistii prezenti in jurul fostului premier au legaturi stranse cu procurorii anticoruptie. Nastase este trimis in judecata in doua dosare de coruptie, Miron Mitrea este cercetat in doua dosare la DNA, serban Mihailescu are un dosar pentru dare de mita si Ion Stan este si el urmarit intr-un dosar mai mare care ii cuprinde pe mai multi sefi ai partidului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă