2 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSportMoţiunea de cenzură privind legea salarizării în 2011 a fost respinsă

Moţiunea de cenzură privind legea salarizării în 2011 a fost respinsă

Moţiunea de cenzură „Legea privind salarizarea în anul 2011- ultima ţeapă trasă românilor de Guvernul Băsescu-Udrea-Boc” a fost respinsă, fiind înregistrate 190 de voturi „pentru”, unul „împotrivă”, în condiţiile în care reprezentanţii coaliţiei au fost prezenţi, dar nu au votat, potrivit Mediafax.

La votul secret, cu bile, au participat doar reprezentanţii opoziţiei.

Parlamentarii aparţinând coaliţiei au fost prezenţi la dezbaterea moţiunii de cenzură, dar nu au votat în niciun fel.

Chestorii Senatului şi Camerei Deputaţilor au anunţat, de la tribuna Parlamentului, că la Senat au rămas neutilizate 76 de bile, iar la Camera Deputaţilor 201 bile.

După efectuarea numărătorii, s-a anunţat că 190 de parlamentari au votat „pentru” moţiune, iar unul „împotrivă”.

Deputatul Daniel Oajdea a declarat, pentru MEDIAFAX, că a votat împotriva moţiunii, arătând că aşa a considerat că este corect, deoarece prin legea salarizării se măresc salariile cu 15%.

Preşedintele Senatului, Mircea Geaonă, a anunţat, la finalul şedinţei, că legea salarizăriii a fost adoptată şi că poate fi sesizată Curtea Constituţională în termenul legal.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că PSD va ataca Legea salarizării pe 2011 la Curtea Constituţională, dacă aceasta va fi adoptată prin respingerea moţiunii de cenzură.

 

Cele mai citite

Infotrafic: Avertisment de ceață densă în 14 județe ale țării

ANM a emis mai multe coduri galbene de ceață densă, ghețuș și chiciură Centrul Infotrafic a transmis, printr-un comunicat, că „Se circulă în condiţii de...

Industria României, în declin pentru al șaselea an consecutiv

Economiștii avertizează că România are nevoie de o politică industrială clară, sprijin pentru inovație și tehnologizare Industria României continuă să fie în declin pentru al...

Sporuri și zile de repaus, dacă lucrezi în weekend

Aceste drepturi sunt obligatorii și includ atât un spor salarial, cât și repaus săptămânal de 48 de ore consecutive Angajații care desfășoară activități în weekend...
Ultima oră
Pe aceeași temă