8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportMondiale la Fiecare 2 Ani? Arsene Wenger: „Asta vor fanii”

Mondiale la Fiecare 2 Ani? Arsene Wenger: „Asta vor fanii”

Poate acest lucru pare în contradicție cu titlul articolului, dar prin reducerea numărului de meciuri de calificare, și cu pauze internaționale gândite mai bine, ne-am putea bucura de câte o Cupă Mondială la fiecare doi ani, fără un program prea încărcat pentru echipele participante.

 

Într-un interviu exclusiv pentru Kicker, Wenger a folosit câteva exemple pe baza experienței sale ca antrenor al unei echipe de club: „Am avut întotdeauna senzația că mai multe perioade mai scurte de absență erau destul de nefavorabile pentru jucători. Acestea erau întotdeauna momente de incertitudine. Cum se simt mental jucătorii după aceea?”

 

Oficialul francez a continuat cu un exemplu din acest sezon, mai exact accidentarea lui Robert Lewandowski, atacantul polonez al lui Bayern Munchen. Acesta s-a accidentat în cadrul meciurilor de calificare ale naționalei Poloniei din Martie, iar mai apoi a pierdut ambele meciuri împotriva celor de la Paris Saint-Germain în sferturile Champions League în luna următoare. Astfel, Lewandowski a pierdut cel mai important meci internațional al lui Bayern Munchen în mare parte datorită unui program încărcat cu întreruperi frecvente.

 

O lună dedicată pentru echipele naționale
 

Întreruperile frecvente pentru convocările naționale necesită călătorii suplimentare și ieșirea din ritmul dobândit cu echipa de club.

Arsene Wenger este un susținător al unei singure (maxim două) perioade de meciuri naționale pe an, în locul celor cinci care sunt acum.

 

„Echipa națională s-ar întâlni în octombrie, ar juca șapte jocuri de calificare pentru o lună și apoi va juca finala unui turneu în iunie. Asta înseamnă mai puține deplasări pentru jucători în general, aduce mai multă claritate și continuitate pentru toți cei implicați și mai puțin risc de accidentări,” a declarat oficialul francez pentru Kicker.

 

Meciuri mai puține, calitate mai ridicată
 

Chiar dacă în ultimul an și jumătate au existat și alți factori externi care au contribuit la programul încărcat al fotbaliștilor, putem observa deja că numărul de meciuri oricum e ridicat și în condiții normale. Tot mai mulți jucători petrec porțiuni bune din sezon accidentați.

 

Arsene Wenger propune și reducerea numărului total de meciuri cu echipele naționale – la șapte, de la cele zece de acum. Zilele alocate pentru aceste meciuri ar fi de asemenea mai puține, 28 în loc de 50.

 

Scopul este să se garanteze o perioadă de recuperare mai lungă după fiecare turneu. În felul acesta am putea avea meciuri mai puține, dar mai calitative, și mai multe meciuri eliminatorii.

 

„Mai multe meciuri eliminatorii, mai puține jocuri de calificare. Asta vor fanii. Și vrem, de asemenea, să fim mai competitivi,” a adăugat Wenger.

 

În teorie, această propunere este logică. Putem observa și în Euro 2020 că fazele eliminatorii pot fi spectaculoase și imprevizibile. Pe termen lung, am putea vedea impactul acestor schimbări în numeroase industrii corelate cu fotbalul – de la campionate interne și competiții mai echilibrate, până la pariuri sportive fotbal sau chiar creșterea numărului de fani la nivel global.

 

Dacă această propunere ajunge să fie adoptată, schimbările pentru turneele majore vor fi implementate după anul 2024. 

Cele mai citite

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...
Ultima oră
Pe aceeași temă