Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, a vorbit, sâmbătă, în cadrul unui „marş pentru viaţă” desfăşurat la Cluj-Napoca, despre „împuţinarea naşterilor” din România şi a spus că, dacă se doreşte redresarea situaţiei, „ar trebui ca fiecare familie tânără să aibă măcar trei copilaşi”, informează Mediafax.
Citește și: Lider european: România are dreptul să intre în Schengen
Peste 2.000 de participanţii la „Marşul pentru viaţă” s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, cu bannere cu mesaje precum „Lăsaţi copiii să trăiască”, „Viaţa începe în momentul concepţiei”, „Spune «da» vieţii”, „Preţuieşte viaţa”, „Un copil e o bucurie”, „«Da» vieţii, «nu» avortului” și „Fiecare viaţă este un dar de la Dumnezeu”.
Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, a ţinut un discurs în faţa celor prezenţi, în care a vorbit despre „împuţinarea naşterilor” din România. Mitropolitul a spus că fiecare familie tânără ar trebui să aibă măcar trei copilaşi, „unul pentru tata, unul pentru mama şi celălalt pentru biserică şi pentru ţară”.
„Scopul acestui marş este de a binecuvânta viaţa. Dumnezeul nostru este al vieţii, nu al morţii”, a spus IPS Andrei Andreicuţ.
La rândul său, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a afirmat că prin participarea la marş vrea să transmită clujenilor un mesaj despre importanţa vieţii.
„Viaţa are o origine sacră, iar omul nu este stăpânul vieţii. O poate apăra sau o poate distruge. Dumnezeu nu a creat moartea, ci viaţa, iar noi, oamenii, suntem chemaţi să o apărăm. Noi luptăm pentru viaţă, pentru cei care nu au glas să îşi apere viaţa. Marşul este pentru viaţă, de la începutul ei pe cale naturală, până la sfârşitul ei pe cale naturală. Suntem şi împotriva acestui păcat care este avortul, făcut deliberat, fără nicio motivaţie”, a spus episcopul greco-catolic.
Citește și: Iohannis, mesaj de Ziua Internațională pentru eliminarea discriminării rasiale
Unul dintre organizatorii marşului desfăşurat sub sloganul „Fiecare viaţă este un dar”, Cristian Borz a afirmat că scopul manifestării a fost susţinerea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane, de la momentul concepţiei şi până la moartea naturală.
„Marşul a fost şi unul împotriva avortului, dorim ca familiile să aducă pe lume copii, iar aceştia să trăiască în familiile în care s-au născut”, a menţionat el.
Marşul a fost organizat de o fundaţie din Cluj-Napoca şi de reprezentanţii mai multor culte religioase. El s-a desfăşurat în zona centrală a oraşului şi a durat o oră.