19.6 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSportCum au făcut avere miniștrii lui Cioloș

Cum au făcut avere miniștrii lui Cioloș

Declaraţiile de avere ale miniştrilor tehnocraţi din Guvernul Cioloş indică o schimbare a surselor de prosperitate pentru demnitari, cel puţin înainte de venirea la putere. Dacă miniştrii politici se îmbogăţeau din afaceri cu statul, cei tehnocraţi au încasat sume consistente lucrând pentru instituţii europene sau realizând tranzacţii particulare.

Astfel, premierul Dacian Cioloş a încasat în 2014, de la Comisia Europeană, 132.400 de euro ca salariu pentru zece luni de zile şi 16.084 ca indemnizaţie tranzitorie pentru zece luni. Cioloş a fost comisar european pentru Agricultură (post obţinut în 2010) până în noiembrie 2014, devenind ulterior consilier al președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Vicepremierul Vasile Dîncu are în proprietate, potrivit declaraţiei sale de avere, un apartament în Cluj-Napoca, două autoturisme, arme în valoare de 10.000 de euro, tablouri şi bijuterii de peste 40.000 de euro şi a încasat din dividende de la IRES aproximativ 1.800.000 lei.

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, fost analist economic la Comisia Europeană, a câştigat peste 100.000 de euro salariu anul trecut.

Ministrul Mediului, Cristiana Palmer, notează că a încasat de la Comisia Europeană un salariu anual de 112.000 de euro. Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene. Ea menționează că, în calitate de coordonator de programe, a încasat un venit anual de 225.940 de lei, de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare România.

La rândul său, Ioan Dragoş Tudorache,  şeful Cancelariei, a încasat 127.000 de euro în calitate de angajat al Comisiei Europene, unde a fost Şef de unitate pentru Coordonare şi Strategie. Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a încasat44.000 de euro de la MAE, în 2014, dar veniturile familie sunt serios rotunjite de soţia sa, Iulia Motoc, care a încasat 172.000 de euro, indemnizaţie de judecător CEDO. Cei doi deţin cinci terenuri şi patru case, dintre care una în Franţa, conturi de 200.000 de euro şi trei maşini.  

Citește și: Conturi cu venituri ce depăşesc 761.400 de dolari şi 417.700 de euro, pe numele ministrului Mediului

Citește și: Ministrul Finanţelor, venit de peste 100.000 de lei, doar din chirii

Citește și: Ce avere are ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională Marius Bostan

Citește și: Ce avere are vicepremierul Vasile Dîncu

Citește și: Ce avere are ministrul de Interne Tobă

Citește și: Dacian Cioloș şi-a publicat declaraţia de avere. Ce proprietăţi are premierul

 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Raed Arafat dă explicații despre posibilitatea unui sistem de tip Ro-Alert la cutremure

Şeful Departamenului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, luni, că nu se vor da mesaje de tip Ro-Alert la cutremure până...

Român prins în Italia cu o cantitate record de cocaină

O încărcătură de cocaină destinată aprovizionării principalelor centre de distribuție din Roma a fost interceptată de Garda Financiară a Comandamentului Provincial Roma la bariera...

Londra, Antalya și Istanbul, în topul destinațiilor preferate de pe Aeroportul Otopeni, depășind rutele de business

Pentru prima dată în istoria datelor furnizate de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care administrează Aeroportul Otopeni, destinaţiile Londra, Antalya și Istanbul se situează în...
Ultima oră
Pe aceeași temă