7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportMbappe: Superjucătorii nu sunt de ajuns!

Mbappe: Superjucătorii nu sunt de ajuns!

La doar 19 ani și jumătate, Mbappe nu s-a sfiit să joace rolul de erou al Franței pe parcursul Campionatului Mondial din Rusia, acolo unde Les Bleus au câștigat trofeul pentru a doua oară în istorie.

Atacantul lui Paris Saint-Germain a devenit cel mai tânăr fotbalist francez care a jucat la un turneu major (CM sau Euro), cel mai tânăr jucător care a înscris un gol la Campionatul Mondial pentru Franța (contra echipei din Peru) și al doilea cel mai tânăr jucător din istoria Cupei Mondiale care marchează trei goluri, după Pele, în 1958, tot legendarul brazilian stând în fața sa în topul celor mai tineri marcatori într-o finală de CM.

Mbappe a uluit o lume întreagă cu celebra sa cursă din meciul contra Argentinei, care a condus la un penalty, măsurătorile indicând o viteză de 37 km/h pentru acest „Usain Bolt” al fotbalului. De asemenea, într-un fotbal în care criza de timp și spațiu este tot mai acută, fostul jucător al lui AS Monaco a reușit 32 de driblinguri pe parcursul turneului final, un adevărat record în materie pentru un fotbalist francez la Campionatul Mondial.

 

Meritul selecționerului

Într-un interviu acordat cotidianului L’Equipe, Mbappe a vorbit despre performanța uriașă a naționalei Franței, considerând că un merit mare la realizarea acesteia a avut selecționerul Didier Deschamps. Fostul căpitan al „Cocoșilor” a fost criticat de unii pentru faptul că echipa sa nu a jucat spectaculos pe parcursul Mondialului, fiind în schimb extrem de pragmatică, însă Mbappe i-a acordat credit total celui de-al treilea om al planetei care a cucerit titlul suprem atât ca jucător, cât și ca antrenor. „Este un tip inteligent, care a analizat totul la acest nivel. A știut cine poate să aducă un plus în teren, cine poate să aducă un plus în afara terenului și cine poate să le facă pe amândouă. Alcătuirea lotului a fost excelentă, fără greșeală. Pentru a câștiga o competiție, superjucătorii nu sunt de ajuns”, a spus Mbappe.

Tânărul jucător a mai dezvăluit că a trebuit să intre accidentat în finala contra Croației, pe care echipa sa a câștigat-o cu 4-2, însă adversarii nu au știut de acest lucru, întrucât secretul a fost bine păzit în lotul Franței. El a adăugat: „Esențialul era să nu îi alertăm pe adversari, pentru că ar fi putut profita ca să mă atace în această zonă sensibilă. Tocmai de aceea am ascuns totul împreună cu staff-ul tehnic și cu jucătorii”.

Câștigarea titlului mondial poate fi un atu pentru Mbappe în cursa pentru Balonul de Aur, însă fotbalistul lui PSG este conștient că va avea parte de o concurență serioasă pentru cel mai râvnit trofeu individual din lumea fotbalului. Cum arată lista favoriților săi? Iată ce spune Mbappe: „L-aș pune neapărat pe Cristiano Ronaldo. Ar fi, de asemenea, Modric, Varane, care a câștigat tot, și Neymar, care a făcut un Campionat Mondial bun și care nu trebuie redus la omul simulărilor. Pentru a completa, m-aș adăuga și pe mine“. 

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă